Vanaf 15 juni mag het weer: Shredden over Signature Trails in Oostenrijk

Corona… we zijn er nog niet vanaf, maar gelukkig gaat het wel de goede kant uit. Steeds meer landen verlichten hun restricties en het ziet er naar uit dat we op korte termijn weer op pad kunnen naar toffe trails.

Vanaf 15 juni zullen de grenzen tussen Duitsland en Oostenrijk ook weer volledig open gaan, wat dus betekent dat een biketrip in de Alpen weer tot de mogelijkheden behoort! Om je van wat inspiratie te voorzien, maken we een selectie van de tofste, mooiste en meest uitdagende Signature Trails in Oostenrijk!

Voor een volledig overzicht van de verlichting van restricties in de ons omringende landen, kijk hier.

Uitdagend

Fleckalm-trail – Kitzbüheler Alpen
De Fleckalm-trail op de Tiroolse Hahnenkamm is soms flowy en relaxed, maar vaak ook spannend en uitdagend. Anders gezegd; je krijgt het dan niet cadeau. De off-camber stukken, gladde boomwortels en steile en ruige secties maken deze trail uitdagend en – als je niet oplet – verraderlijk.

Signature Trails Fleckalm trail
Hacklberg-trail – Saalbach
Het eerste deel van de Hacklberg-trail flowt soepel en met een fantastisch uitzicht op de omliggende Pinzgauer Grasberge en het hooggebergte in de verte. Het tweede deel van de trail is technisch iets veeleisender, maar nog steeds erg vloeiend; een paar wortelsecties, wat kleine drops, maar niks om je zorgen over te maken. En heb je na afloop nog trek in meer, dan kun je verder rollen over de aansluitende Buchegg-trail. Zo kom je op elf kilometer afdalen aan één stuk!

Signature Trail Saalbach

Adembenemend uitzichten

Wetterkreuz-trail – Salzburger Saalachtal
Deze trail dankt zijn naam een het markante startpunt; het grote kruis duizend hoogtemeters boven Unken. Ga je voor de ultieme beleving, vertrek dat voor zonsopkomst, zodat je bij het Wetterkreuz bent op het moment dat de zon boven de bergen opkomt. Zo mooi, dat je op slag vergeet dat je een aanslag hebt gepleegd op je benen om hier te komen.


Diedamskopf-trail – Bregenzerwald
Je ontkomt niet aan lopen om het topje van de Diedamskopf te bereiken. Maar dat is de moeite waard, want naar het noordwesten toe opent zich een kilometers ver uitzich, tot aan de Bodensee toe. Alleen niet recht naar beneden kijken, want de noordkant van de Diedamskopf bestaat voornamelijk uit kale, loodrechte rotsmassa’s.

Signature Trails Bregenzerwald Diedamskopf

How flow can you go

Singletrail – Großarltal
De makers van de Singletrail Großarltal hebben toegankelijkheid als prioriteit gehad. Op deze trail vind vooral bochten en glooiingen met een lekkere flow. Hier kan iedereen naar beneden, want tricky wortelsecties of snoeiharde rock-gardens hebben ze hier niet. Knap gedaan, een trail bouwen die een vader samen met z’n kids kan nemen, maar die ook aan gevorderde rijders voldoende uitdaging biedt.

Signature Trails Grossarltal
Flow-trail – Schladming
Vanaf dit seizoen tref je naast de bekende en ongekend moeielijk World Cup-afdaling er een reeks compleet nieuwe trails aan. Zoals de nieuwe Flow-trail die vanaf de Reiteralm naar beneden kronkelt. En neem dat vooral letterlijk, want er zit geen recht stuk in.

Single Trails Schladming

Locals noemen het gewoon hun home-trail…

…maar voor vakantiegangers kan zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg ‘signature trails’. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze signature trail is een video gemaakt, 28 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio.

Ride, collect, win

Ga op jacht naar de mooiste trails van de Alpen. Doe mee aan de Signature Trails Trophy en verzamel punten voor gratis goodies en het winnen van aantrekkelijke prijzen.

Geplaatst in Trails & Travel en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments