Video | Signature Trails: Hacklberg Trail 2.0, Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk

Locals noemen het gewoon hun home trail

…maar voor vakantiegangers kunnen zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg Signature Trails. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze Signature Trails is een video gemaakt, 44 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden met enige regelmaat een nieuwe Signature Trail Video. Bekijk ze en ontdek hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Meteen doorspringen naar de Signature Trail-video, klik hier. Benieuwd naar de rij-impressie, lees dan hieronder verder.

Hacklberg Trail 2.0, Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk: natural trail

Iets dat goed is nog beter maken is niet iedereen gegeven. Maar met de Hacklberg Trail in Saalbach Hinterglemm is deze operatie geslaagd: de legendarische Hacklberg Trail is echt perfect uitgebreid, zonder zijn karakter te veranderen. Ook in versie 2.0 blijft deze singletrack een van de oudste en beste trails van de Alpen.

Iedereen de ‘oude’ Hacklberg Trail heeft gereden, weet dat je het in het verleden je hoogtemetsers echt moest verdienen. Bij de 2.0 versie van de Hacklberg Trail blijft de klom tussen de oost- en de westtop van de Schattberg je bespaard. De Schattberg Sprinter-kabelbaan brengt je vanaf het einde van het eerste deel van de X-Line direct naar de westtop van de Schattberg in Saalbach.

Signature Trails Hacklberg Trail

Hacklberg Trail oud en nieuw

Het eerste deel van de Hacklberg Trail loopt licht glooiend over Alpenweiden. Een flow-trail volgens het boekje. De hellinshoek is precies goed, je rolt niet te snel maar zeker ook niet te langzaam de berg af. Ook als je beneden de boomgrens komt blijft de trail goed zichtbaar en open. Lekker als je wilt flowen. Op een scherpe bocht naar links volgt een rechts doordaaier van honderdtachtig graden. En ben je bij het terras van de Hacklberg Alm.

Bij de Hacklberg Alm begint het tweede, nieuwe deel van de Hacklberg Trail. De trailbouwers stonden voor een uitdaging. De eerste staat bekend als één van de beste flowtrails van de Alpen. Dus hoe continueer je dat succes, rekening houdend met het terrein? De operatie lijkt geslaagd, glooiend en golvend neemt de Hacklberg Trail je mee door het bos. Ja, dit is flow. Maar helemaal gladgestreken hebben de makers de trail niet. Het moet wel een uitdaging blijven en dus liggen er worttels en stenen op het pad.

Bij een bosweg stopt de Hacklberg Trail 2.0. Vanaf hier gaat het over de Buchegg-loipe naar beneden, naar het dalstation. Je hebt dan ruim tien kilometer en duizend hoogtemters puur trailplezier onder de banden gehad. Nice>.

Uitgebreide informatie over de Hacklberg Trail vind je op signature-trails.com.


Signature Trails Hacklberg Trail
Signature Trails Hacklberg Trail

Video: Hacklbergtrail, Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk

Geplaatst in Reizen en routes en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Harry
Harry
6 maanden geleden

Kun je deze met een Supercaliber doen?