Video | Amaury Pierron – The Pilot: My Crazy Journey To World No. 1

In de World Cup Downhill is het vaak stuivertje wisselen tussen een handje vol Fransen. Stuk voor stuk zijn het topatleten die elkaar opzwepen om telkens beter te worden. Eén van de meest bijzondere downhillers van de afgelopen seizoenen is zonder enige twijfel Amaury Pierron. In de bijna anderhalf uur durende docu-film ‘The Pilot’ krijg je een uitgebreide blik in zijn wereld. En zijn bijzondere weg naar de wereldtop en daarna terug na zware blessures.

Amaury Pierron – The Pilot

Amaury Pierron: The Pilot

Twee downhill wereldbekertitels met een tussenruimte van vier lange jaren, verbonden door de veerkracht van één man. “The Pilot” is een verhaal over de bijzondere atleet Amaury Pierron. Zijn snelle en sterke doorbraak op het hoogste niveau.  Zijn reis gedurende de revalidatie van zware blessures. En ook zijn herstel in 2021 en zijn terugkeer naar downhillen na bijna twee jaar afwezigheid… The Pilot toont je het verhaal van de weg die Amaury aflegde om voor de tweede keer de wereldbeker te winnen en van 2022 zijn beste seizoen ooit te maken.

Ik heb altijd graag naar docuseries van atleten gekeken en dacht altijd dat het geweldig zou zijn om er ooit zelf een te maken. Toen Sleeper Collective me vorig jaar aan het filmen was bij de DH World Cups, besloten we om voor een langer format te gaan. Het werd een belangrijk project voor mezelf, Sleeper Collective en Commencal. Het was gaaf om de première te hebben in de bioscoop in Andorra, waar ik woon en het hele jaar door train. Ik kan niet wachten tot jij dat ook ziet!Amaury Pierron.

Bron: commencal.com

Geplaatst in Specials en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments