Zuid-Hollandse mtb-route Bentwoud heeft jouw hulp nodig

Parcoursbouwers zoeken mensen, materiaal en financiële ondersteuning

Eind vorig jaar brachten we je het bericht van een nieuw te realiseren mountainbikeroute in een voormalig agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Benthuizen, Boskoop en Waddinxveen. Met de start van de aanleg van mountainbikeroute Bentwoud, zoals de route gaat heten, wordt deze zomer gestart. Karrentrekker stichting MTB Bentwoud-Hildamroute zoekt nu naast financiële steun óók mensen en materiaal om de aanleg te realiseren.

Na een lang aanlooptraject met overleg met diverse instanties en belanghebbenden kwam er eindelijk groen licht voor de aanleg van de nieuwe mtb-route Bentwoud. Er werd een doorwrocht plan ontwikkeld waar alle gebruikersgroepen van het recreatiegebied inspraak bij hadden. Uiteindelijk is eind november 2022 het traject van de nieuwe mountainbikeroute in het veld uitgezet.

MTB route Bentwoud – Mountainbikeroute in aanleg

Mtb-route Bentwoud: 3 kilometer lange natuurspeeltuin voor tweewielers

De mtb-route in gemeente Alphen aan de Rijn kwam tot stand in nauw overleg met de boswachter van Staatsbosbeheer. Dat samenspel heeft er onder meer toe geleid dat de mountainbikeroute ruim om een onlangs ontdekt vossenhol is gelegd. In het gebied zijn er ook exotische planten te vinden die dus van nature er niet thuis horen. En óók hier houdt men rekening mee. Want de nieuwe mountainbikeroute wordt zodanig aangelegd dat die ongewenste begroeiing simpelweg geen kans meer krijgt.

Van de aanvankelijk beoogde 5,5 kilometer lange route die in het gebied zou passen, is de nu uitgezette mountainbikeroute Bentwoud vooralsnog zo’n 3 kilometer lang. Daarbij is de route primair bedoeld voor beginnende mountainbikers en gezinnen. Niettemin is er het plan om op termijn nog extra hindernissen aan te leggen voor gevorderde bikers. Of én wanneer dat kan, is mede sterk afhankelijk van het budget dat stichting MTB Bentwoud-Hildamroute kan vergaren.

Want, zo lezen we op de website van de stichting: “…ook al is de route niet heel lang, het is toch een budgettaire en organisatorische uitdaging. We zijn daarom continue op zoek naar partners die met ons mee willen denken en die het initiatief willen en kunnen ondersteunen.” Om die reden kun je nu via hun site en een specifiek opgezette GoFundMe-pagina een financiële bijdrage leveren.

MTB-route Bentwoud, mountainbikeroute Alphen aan de Rijn

Naast financïele steun zijn mensen en materiaal méér dan welkom

Met financiële steun koopt men materiaal en hulpmiddelen. Maar dat is slechts een klein deel van de hulp die nodig is. “We dagen scholen uit om er een project te doen en ondernemers om hun creativiteit te tonen. Natuurlijk is financiële steun fijn, maar blijer worden we misschien wel van materiaal en mensen en geniale ideeën”, aldus de stichting. Heb je dus tijd, een goed idee of wil je op een andere manier bijdrage aan de totstandkoming van de route, dan hoort de stichting heel graag van je. Op de website van de stichting vind je, naast donatiemogelijkheden, ook een contactformulier.

Bron: mtbbentwoud.com/steun

Geplaatst in Nieuws, Reizen en routes en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments