Enquête IMBA Europe

Help mee met het creëren van kennis

Jaren lang moesten wij mountainbikers het alleen rooien. Terwijl wandelaars, ruiters en andere natuurrecreanten zich al lang en breed georganiseerd hadden om hun belangen te behartigen, ploeterden veel bikers alleen voort. We kregen dan ook niet gemakkelijk gehoor bij natuurbeheerders wanneer we toestemming wilden om ergens te rijden of een specifieke route wilden aanleggen.

Gelukkig is het tij al enige tijd aan het keren. Steeds meer bikers verenigen zich, vergaren kennis en kunde en krijgen daardoor gehoor bij diverse instanties. Dit kost echter veel tijd, geduld en dus een lange adem. Dit alles gebeurt veelal op vrijwillige basis. Het is dan ook een enorme opsteker om te concluderen dat we in Nederland een mijlpaal hebben bereikt: er is meer dan 100.000 uur vrijwilligerswerk besteed aan routeonderhoud!

Steeds meer bikers weten ook de weg (of het zandpad, zo u wilt..) te vinden naar organisaties als de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en de International Mountain Bike Association (IMBA). Zij staan bikers bij in het behartigen van hun belangen en tonen ruggengraat, waardoor losse plannen ineens heel concreet en onderbouwd tot duurzame routes kunnen leiden.

Creëer kennis!

Om zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, is kennis van de wensen van de achterban uiteraard van essentieel belang. De Europese afdeling van de IMBA vraagt je dan ook mee te doen aan een enquête om jouw behoeften, motivatie en houding ten opzichte van vrije toegang, route-ontwikkeling en vrijwilligerswerk beter inzichtelijk te krijgen.

De vergaarde informatie tijdens de eerste enquête in 2015 is van grote waarde gebleken in het bijstaan van onze gemeenschappelijke doelen. Kortom, vul die vragenlijst in – want méér kennis biedt méér mogelijkheden!

Klik hier voor meer informatie over de enquête.

De enquête rechtstreeks invullen kan via deze link.

Posted in Nieuws, Spots and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .