Merida Experience Center: voortaan ook elke zaterdag geopend!

Voor je tot de aanschaf van een nieuwe fiets overgaat, wil je liefst toch wel je toekomstige aankoop eventjes – of zeg maar gerust grondig – uitproberen. Maar… niet elke dealer heeft het volledige programma in zijn showroom, laat staan in de maat die jij nodig denkt te hebben.

Merida vond daar iets op: het Merida Experience Center (MEC). Daar vind je alle modellen… en die zijn allemaal beschikbaar voor een testrit.

Met ingang van zaterdag 5 januari is het óók op elke zaterdag geopend!

Vier jaar geleden namen lezers van Velozine en Racefietsblog samen al eens een kijkje achter de schermen bij het MEC.

In een tijd waarin velen alles online willen kopen, blijft de meerwaarde van een fysieke winkel bestaan: uitleg en het in het echt vergelijken van verschillende opties kunnen een dure aanschaf van een dure gok, tot een weloverwogen inverstering maken. Wanneer je bijvoorbeeld in de markt bent voor een nieuwe fiets en je er één op het oog hebt van de wat grotere merken, dan kun je vaak terecht bij een lokale dealer. Maar al heeft ‘ie wél dat ene model staan dat je op het oog hebt, dan moet je het nog maar treffen dat die óók net in jouw maat is. Of soms twijfel je tussen twee framematen, of wil je weten of de meerprijs van dat ene model zich werkelijk vertaalt naar een fijnere rijervaring… Proberen is simpelweg de enige manier om tot antwoorden te komen.

Het MEC kun je het beste zien als een verlengstuk van de showroom van je lokale Merida-dealer. In het grote pand in Apeldoorn vind je (nagenoeg) alle modellen netjes en ruim uitgestald. Maar bij kijken alleen blijft het bij het MEC niet. Heeft je dealer misschien één framemaat of uitvoering staan; bij het MEC vind je ze nagenoeg allemaal en… met de Veluwe als achtertuin kun je ze daar ook fatsoenlijk uitproberen! Het MEC heeft alles in huis om een goede ervaring op te doen; na je testrit kun je er douchen en in het café kun je bijtanken. Heb je voldoende ervaring opgedaan en heb je een keuze kunnen maken, dan kun je de fiets direct bestellen bij het MEC of online thuis. Je nieuwe Merida wordt vervolgens afgeleverd door de Merida dealer van jouw keuze in de buurt.

Tot nu toe was het MEC alleen doordeweeks geopend. Vanaf 5 januari verandert dat echter; de deuren zijn dan ook elke zaterdag van 09:00 tot 17:00 geopend! Je vindt het MEC aan de Laan van Westenenk, nummer 102 in Apeldoorn.

Bron en meer informatie: www.merida.nl/experience+center

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , , , .