Loop digitaal vrij rond in het Test Center van DT Swiss

Bekijk zelf hoe DT Swiss zijn producten test

Al heel wat jaren is DT Swiss een gevestigde naam in de fietsindustrie. Je moet meer je best doen om een fiets zónder een DT Swiss-product te vinden, dan mét. Logisch ook, want de producten van de Zwitserse firma staan bekend als degelijk en doordacht. Hoe DT Swiss hun producten op dat niveau krijgt, wordt misschien meer duidelijk als je ziet wat én hoe ze testen. Sinds kort kun je een virtuele toer maken door DT’s testcentrum in het hoofdkantoor in Biel, Zwitserland.

Naast de bekende spaken, naven, velgen en complete wielen, ontwikkeld én produceert het Zwitserse merk ook geveerde voorvorken, achterdempers en dropper-zadelpennen. Allemaal technisch gecompliceerde producten. En om die ook daadwerkelijk robuust te maken, ontkom je niet aan testen. Heel… veel… testen.

Afdichting en de kwaliteit van de lagers bepalen hoe lang je met een wiel kunt rijden zónder echt onderhoud te hoeven plegen. Maar wat te denken van spaken? Hoe zorg je dat deze zowel licht als sterk zijn? En velgen moeten niet alleen rond (…) zijn, maar ook voldoende stijf én tegen flink wat stoten kunnen. Hoe zorg je er voor dat afdichtingen en glijlagers van een geveerde voorvork soepel zijn en blijven, terwijl je heel wat kilometers over de trails stuitert? Het antwoord op dit alles: testen. Heel… veel… testen.

Loop virtueel rond door het DT Swiss Test Center

Naast veel testen in de praktijk is het essentieel om ook onder strikte condities te testen voor meer objectieve resultaten. En hoe DT Swiss dát doet, kun je zelf bekijken via een virtuele toer door hun Test Center. Loop er rond door verschillende ruimtes en klik op de testapparatuur om ze in actie te zien.

DT Swiss Virtual Tour Test Center

Bron: www.dtswiss.com

Geplaatst in Specials en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments