10 juli: opening Kidscross in Scherpenzeel

Bikepark voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar

Aanstaande vrijdag, 10 juli, wordt in het Gelderse Scherpenzeel een uniek bikepark voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar geopend!

En daarmee is Nederland wéér een bikepark rijker.

Genoeg hoogteverschil om het interessant te maken

Langzaam maar zeker begint in Nederland ook het besef te ontstaan dat mountainbiken naast een conditionele sport ook een technische sport is. En daarmee bedoelen we niet je framemateriaal, of de afstelling van je versnellingen of wieldiameter. Nee… Rijtechniek is méér en méér een cruciale rol gaan spelen bij internationale wedstrijden en bij gevolg bij het mountainbike in algemene zin.

En ook al ben je nooit te oud om te leren; hoe jonger je iets aanleert, hoe meer profijt je er van hebt. Reden voor Frank van Engelenhoven om een heus bikepark voor kinderen aan te leggen. Gemeente Scherpenzeel — die begin dit jaar nog als ‘snelste stijger’ werd betiteld in de verkiezing van Fietsstad 2020 van de Fietsersbond — stond open voor de suggestie. Een bikepark past goed bij de ambities van de gemeente, maar men vroeg vooraf Van Engelenhoven te bewijzen dat er animo voor zo’n park was. Al snel bleken ruim 200 mensen het plan wel te zien zitten, dus kreeg ‘ie groen licht voor de aanleg.

KidsCross Scherpenzeel: northshores

Boomstammen en vlonders

Inmiddels is het Kidscross parcours een feit. En afgaande op de foto’s en beelden kan er serieus getraind worden. Sterker nog: ik denk dat ook genoeg volwassenen hier heel wat kunnen leren…

Opening met Lars van der Haar

Het parcours is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Scherpenzeel, Track & Trails, Fiets- en Toerclub Het Scherpewoud en diverse sponsoren en vrijwilligers. Door de coronacrisis liep de aanleg vertraging op, maar inmiddels is het parcours afgewerkt én gecertificeerd ten aanzien van de veiligheid. Op vrijdag 10 juli wordt het parcours in Scherpenzeel officieel geopend door niemand minder dan Lars van der Haar.

Kijk voor meer informatie over de opening van het bikepark op: www.kidscross.nl & op hun Facebookpagina.

Geplaatst in Nieuws, Trails & Travel.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments