15-18 juni: World Cup Leogang – alles live te volgen via livestream

Crosscountry, shorttrack, downhill, enduro & e-enduro

De adrenaline van de crosscountry-, short track- en downhillwedstrijden van afgelopen weekend in het Zwitserse Lenzerheide is amper weggezakt en het volgende evenement staat voor de deur. Vanaf donderdag 15 juni tot en met zondag 18 juni vindt de UCI Mountain Bike World Cup plaats in Leogang, Oostenrijk. En in Leogang komen voor het eerst maar liefst vijf disciplines samen: crosscountry, shorttrack, downhill, enduro én e-enduro. Bij de enduro-disciplines moet je het stellen met (uitgebreide) samenvattingen, de rest is live en (deels) gratis te volgen via livestreams. Wat en waar? We geven je een overzicht!

Terugblik Lenzerheide

Nino Schurter won er z’n vierendertigste wereldbeker-wedstrijd, Loane Lecomte reed indrukwekkend weg bij haar concurrentie in de laatste fase, een Engelsman liet teamgenoot Loïc Bruni zien hoe je het snelst afdaalt… en Rachel Atherton liet zien dat ze na haar verlengde zwangerschapsverlof nog altijd héél goed weet hoe je snel afdaalt. De wereldbeker in Lenzerheide was er één om je vingers bij af te likken. Maar dat kan ik wel typen, oordeel vooral zelf:

UCI Mountain Bike World Series – ronde 3: Leogang, Oostenrijk

Dit jaar is alles anders. De vernieuwde wereldbeker omvat veel meer disciplines dan de wereldbeker in de jaren hier voor. Naast crosscountry, short track, marathon en downhill, zijn ook de wedstrijden uit de voormalige Enduro World Series ondergebracht bij de nieuwe UCI Mountain Bike World Series. Zelfs discplines met trapondersteuning… Goed, voor ik daar nog een keer op los ga in een column of zo, wil ik in elk geval gezegd hebben dat het natuurlijk schandalig is dat er al jaren géén ruimte is voor four-cross (4X) bij de UCI.

Dat gezegd hebbende; ook al is enduro lastig in een televise- of livestream-format te gieten, het zelf gaan bekijken is óók erg sensationeel. En dat is met de nieuwe opzet van de World Series meteen nóg een stuk aantrekkelijker. Want kijk maar eens naar het programma van de editie in Leogang die donderdag 15 juni start. Er wordt in Oostenrijk in maar liefst vijf (!) disciplines gestreden. In Leogang komen voor het eerst in de nieuwe opzet van de UCI Mountain Bike World Series komen crosscountry, short track, downhill, enduro én e-enduro samen.

Overzicht livestreams én TV-uitzendingen World Cup Mountain Bike Leogang

GCN+ en gelieerde livestream-zenders Discovery+ en Eurosport zenden de downhill- en crosscountry-disciplines live uit via hun betaalde livestreams. Hoewel Eurosport soms ook live-uitzendingen heeft via z’n publiek beschikbare televisiekanaal, is dat de komende dagen helaas niet het geval. Wil je dus iets zien van de wereldbeker mountainbikewedstrijden in Leogang, dan zul je je tot een betaalde online-dienst moeten wenden. Van de endurowedstrijden zijn er alleen samenvattingen. De crosscountry U23-wedstrijden, de downhill junior en elite semi-finale zijn echter via het Youtube-kanaal van de UCI Mountain Bike World Series gratis te volgen.

Uitzendschema

Vrijdag 16 juni 2023

GCN+, Eurosport, Discovery+ (livestream):
10:00 uur – Enduro World Cup highlights
12:40 uur – Downhill World Cup – Junior Dames
13:15 uur – Downhill World Cup – Junior Heren
17:15 uur – Short Track World Cup (XCC) Elite Dames
18:00 uur – Short Track World Cup (XCC) Elite Heren

Zaterdag 17 juni 2023

GCN+, Eurosport, Discovery+ (livestream):
12:45 uur – Downhill World Cup – Elite Dames
13.50 uur – Downhill World Cup – Elite Heren

Zondag 18 juni 2023

UCI Mountain Bike World Series YouTube (gratis livestream) &
GCN+, Eurosport, Discovery+ (livestream):
08:25 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO) – U23 Dames
10:15 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO) – U23 Heren

Eurosport en GCN+ (livestream):
12:30 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO) – Elite Dames
15:00 uur – Crosscountry Olympic World Cup (XCO) – Elite Heren

Uitzendingen UCI Mountain Bike World Series – MTB World cup livestream 2023

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments