21 & 22 juni: Bike Festival Brabant

Juni is een festivalmaand! Niet alleen wat muziek betreft, ook voor ons fietsers. Komend weekend kan er gefestivald (…) worden in het Brabantse dorp Zeeland. Daar vindt op zaterdag 21 en zondag 22 juni het Bike Festival Brabant plaats.

BFB01

“Het weekend staat geheel in het teken van de wielersport, waarbij de Bart Brentjens 24 uurs race als rode draad fungeert. Naast de 24 uurs race is er een 6 uurs race, een dikke banden race voor de jeugd en een bedrijvencompetitie. Er wordt voor het goede doel gefietst. Het hoofddoel is de Stichting NCFS (beter bekend als de taai-slijm ziekte) waarbij de organisatie er naar streeft om 75% van de inkomsten aan het goede doel te schenken.”- aldus de website.

BFB02

De wedstrijden worden verreden op een gevarieerd parcours waarbij volop gebruik gemaakt wordt van wat de omgeving te bieden heeft. Diverse secties zijn, geheel in stijl met de hedendaagse World Cups, voorzien van naam. Zo is er ‘The Black Hole’ gevolgd door het ‘Dark Forest’, maar ook ‘Het Greppelpad’ en ‘Het Fietspad’. Brabanders zijn nuchter. Als ze niet gedronken hebben althans.

Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden op: www.bikefestivalbrabant.nl

Als toegift nog een trainingstrip, maar misschien is het wat kort-dag voor deze editie: rondje Nederland, iemand?

JB

Geplaatst in Nieuws.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments