7 & 8 oktober: Crossen door de Bossen – Almere

Mountainbikewedstrijd voor beginners en gevorderden

Op zaterdag 8 oktober vindt in het Kotterbos het jaarlijkse mountainbike-event Crossen door de Bossen plaats. Dit is de vierde keer dat deze mountainbikewedstrijd voor beginners en gevorderden wordt georganiseerd. Er zijn verschillende afstanden en voor aspirant bikers zijn er fietsen en helmen te leen. Op vrijdag 7 oktober is er een scholenstrijd en de Business Bike & Borrel.

Mountainbikewedstrijd Crossen door de Bossen – Almere 7 & 8 oktober

Dit jaar is het al weer de vierde keer dat Crossen door de Bossen wordt georganiseerd. Deze mountainbikewedstrijd voor zowel gevorderde mountainbikers als aspirant-bikertjes is ontstaan vanuit het project ‘Almeersepoort Nationaal Park Nieuw Land’. Hierin werken Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere samen met de gemeente Almere aan programmering, educatie en participatie aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen.

Crossen door de Bossen is onderdeel van de 3D triatlon van het Nationaal Park Nieuw Land. Sportievelingen kunnen het hele weekend sporten, maar ook los aan de drie disciplines mee doen: Nationaal Park Nieuw Land Zwemtocht, Oostvaardersrun of Crossen door de Bossen.

Racen door het Kotterbos

Rondom Almere liggen 4 mountainbikeroutes, waarvan de route van 13,8 kilometer in Het Kotterbos er één is. Een deel daarvan wordt gebruikt voor beide uitgezette afstanden tijdens de mountainbikewedstrijd Crossen door de Bossen. Het parcours heeft uitdagende heuvels en slingerende paadjes tussen de bomen van het Nationaal Park Nieuw Land.

Mountainbikers met ervaring kunnen op zaterdag 8 oktober een snelle tijd neer zetten op de langste van de twee uitgezette rondes. Voor beginnende bikertjes (vanaf 9 jaar) is er een compactere ronde uitgezet. Voor de aspirant bikers zijn er leenfietsen en -helmen. Bovendien is er een oefenparcours en zijn er ervaren mountainbikers aanwezig om aanwijzingen te geven.

Scholen en bedrijven ook op de mountainbike

Nieuw bij deze editie van Crossen door de Bossen is dat er op vrijdag 7 oktober een extra dag aan het evenement is toegevoegd. Op die dag zijn scholieren uitgenodigd om in de ochtend met hun hele klas (groep 8 of hoger) te komen biken op het parcours van 3,5 kilometer. Klassikaal kunnen zij proberen om de snelste tijd neer te zetten en daarmee prijzen verdienen. ’s Middags is er voor bedrijven een sportieve VriMiBo. En de bedrijven die meedoen sponsoren de schoolklassen die in de ochtend op het parcours losgaan.

Datum, locatie en inschrijfmogelijkheden

Datum: 7 en 8 oktober
Scholenstrijd: 9:30 – 13:00
Business, Bike & Borrel: 15:00 – 18:30
Crossen door de Bossen event: Vanaf 9:30
Locatie: Evenementenveld Kotterplein (Navigatie: Kotterplein 1, Lelystad)

Website: www.ovpalmere.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments