Bike MOTION 2015 – Video report 4: Hope voor de Europese industrie!

Wij Europeanen, wij kunnen niks meer produceren. Of eigenlijk: we kúnnen het nog wel, maar doén het niet meer. 99% van onze consumptiegoederen komt uit het verre oosten. En da’s maar goed ook, anders was het allemaal veel te duur.

Wie dat zegt, krijgt van Hope Technology in Barnoldswick, Engeland, een dikke vette middelvinger. Want Hope bewijst al jaren dat het met hun prachtige in Engeland gemaakte, CNC gefreesde fietsonderdelen in de fiets-onderdelenbranche kan concurreren. Niet direct op de laagste prijs, maar toch.

Nu is het voor Hope wel een beetje jammer dat steeds meer fietsonderdelen niet meer uit aluminium gefreesd worden, maar laag voor laag worden opgebouwd uit carbon. Dat is hemeltergend arbeidsintensief, en dus helemáál te duur om in Europa te maken.

Maar wie dát zegt, krijgt van Hope binnenkort een staaf in zijn nek. En dan geen gefreesde van aluminium, maar een gelamineerde van carbon. Take that!

Dwars tegen de uitbestedingstrend in, introduceert Hope in 2016 carbon fietsonderdelen, gemaakt in… een volledig nieuwe composietenfabriek op eigen terrein! Meer weten? Bekijk het filmpje!

Dit is nou iets waar wij blij van worden: een bedrijf dat nog durft te investeren in eigen productiemiddelen en productie-know-how.

We proberen deze blijheid zo snel mogelijk inhoudelijk met jullie te delen. Want een uitnodiging voor een bezoek aan de bestaande alu- en de nieuwe composietenfabriek hebben we inmiddels op zak. Was het maar vast zover…

Klik HIER voor alle reportages van de Bike MOTION.

Tekst: Lars Vogelenzang
Video: Lars Vogelenzang, Dennis Jöris en Jeroen van den Brand

Posted in Bike MOTION, Nieuws and tagged , , , , .