Brasil Ride organiseert zesdaagse mountainbikemarathon in Portugal

De maanden december en januari staan traditiegetrouw in het teken van het maken (en breken…) van goede voornemens. Als ‘meer fietsen’ één van die voornemens is en je zoekt nog een mooie uitdaging, dan is de zesdaagse Brasil Ride in… Portugal een mooie optie. Van 9 tot 14 mei krijgen jij en je teamgenoot ruim 350 kilometer en 8000 hoogtemeters in het zonnige Portugal onder de noppen geschoven.

Brasil Ride Portugal

Meerdgaase crosscountry mountainbike marathon in Portugal

Behoudens Covid-restricties zal in het voorjaar van 2022 de eerste Europese-editie van de Brasil Ride worden georganiseerd in Portugal. Ja, dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar de Brasil Ride – en zijn organisatie – zijn in Zuid-Amerika al heel wat jaren een begrip. Het meerdaagse mountainbike evenement past perfect in het rijtje van de Transalp, Swiss Epic, Cape Epic en andere meerdaagse crosscountry mountainbikemarathons. Maar de organisatie is ambitieus: de Portugal Brasil Ride wil op korte termijn de grootste Europese ‘premium’ mountainbike-etappewedstrijd worden.

Brasil Ride Portugal

Brasil Ride Portugal

Overnachting in viersterrenhotels

De ervaring van Brasil Ride gekoppeld aan de lokale (parcours-)kennis van Portugal MTB staan garant voor een week mountainbikeplezier in de centrale regio van Portugal: Castro Daire, São Pedro do Sul, Vouzela en Viseu en de Alto Douro wijnregio. Er zijn geen tentjes om te slapen in Portugal. En die hoef je ook niet mee te nemen. Want deelnemers overnachten én eten in viersterrenhotels in de regio. Je hoeft dus ‘enkel maar’ te fietsen. Alle randzaken zoals massages, fietsonderhoud, bevoorrading, bagagevervoer, en zo meer, worden door de organisatie geregeld. Leven als een prof in Portugal dus!

Duo-wedstrijd met relatief lage kosten

Je rijdt de Brasil Ride Portugal als duo, waarbij elke deelnemer minimaal 19 jaar oud moet zijn. En in tegenstelling tot andere meerdaagse mountainbikemarathons zijn de deelnameprijzen relatief laag gehouden. Zo kun je al deelnemen aan de Brasil Ride Portugal vanaf € 1.034,00.

Kijk voor meer deelname-opties en informatie op: www.brasilride.com.br

Brasil Ride Portugal

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Gerrit van Os
Gerrit van Os
7 maanden geleden

Hopen dat het dit jaar doorgaat al 2 keer gecanceld vanwege Covid