Canyon: ‘Budget’ Exceed, exit Grand Canyon CF en verandert de Nerve

We zijn nog maar net over de helft van 2016 of sommigen denken al aan 2017. Canyon hoort daar ook bij. Zij stuurden ons vandaag foto’s en details van enkele highlights voor het nieuwe jaar.

‘Budget’ uitvoering van de Exceed: Vervangt Grand Canyon CF

Vorige zomer kwam Canyon met een nieuw lichtgewicht hardtailframe op de proppen: De Exceed CF SLX. Met een framegwicht van 870 gram een duidelijk gevalletje ‘mag het een onsje minder zijn?’. Voor 2017 wordt de Exceed modellijn uitgebreid met een iets gunstiger geprijsde Exceed CF SL. Door een iets andere lay-up wordt er op materiaal en productietijd bespaard. Het resultaat is dat je méér (carbon) krijgt voor minder. En met meer moet je denken aan 180 gram voor framemaat ‘M’, waarmee het framegewicht dus op 1050 gram komt. Nog steeds licht!
`
CanyonExceedCFSL01

De getoonde Exceed CF SL 7.9 is de dikste uitvoering, met onder meer een SRAM XO1 Eagle 12 speed aandrijving, een RockShox SID RL vork en DT Swiss XR1501 Spline One wielen. Opvallend: Géén Conti of Schwalbe banden uit eigen land, maar Maxxis! Wij vermoeden dat Canyon niet het enige merk is waar we deze switch zullen gaan zien…

Exit Grand Canyon CF
Met de introductie van Exceed CF SL vervalt de huidige Grand Canyon CF lijn. De Grand Canyon blijft wel bestaan, maar dan alleen in aluminium frames en iets meer trail-georiënteerd. Naast een langere vork (110 mm in plaats van 100 mm veerweg) komt de focus meer te liggen op duurzaamheid dan op lichtgewicht en componenten die beter passen bij het trailsegment, zoals bredere velgen en dropper zadelpennen.

Met deze stap wordt het programma van Canyon duidelijker onderverdeeld. De Exceed CF SL en Exceed CF SLX zijn de racy hardtail en de Grand Canyon wordt de trail-/ toerfiets voor hen die voor het toeren geen full suspension willen. Overigens krijgen framemaat S en XS van de Grand Canyon 27,5″ wielen, terwijl de Exceed in alle maten 29″ wielen behoudt.

Exit Nerve, enter Neuron

De Nerve werd al enige tijd in twee smaken aangeboden: Met 29″ wielen en 120/110 mm veerweg en met 27,5″ met 120/120 mm veerweg. Daaraan verandert niets. Wat wél verandert is de naam. Vanaf 2017 worden deze modellen verkocht als Neuron. De reden is de lancering van Canyon in Amerika. Op de Amerikaanse markt bleek de typenaam Nerve niet gevoerd te mogen worden en dus was een naamswijziging nodig. Het is overigens niet de eerste keer dat Canyon met iets dergelijks wordt geconfronteerd. In Zwitersland bestond al een fietsmerk met dezelfde naam, daarom worden ze lokaal verkocht als Pure Cycling.

CanyonNeuron01

Prijzen en beschikbaarheid van de 2017 modellen zijn momenteel nog niet bekend.

Bron: www.canyon.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments