Canyon Grand Canyon:ON

‘Een nieuwe generatie e-MTBs’

Canyon lanceerde in 2018 haar eerste eerste e-mountainbike; de Spectral:ON. Een dikke fully voor heel dik terrein. Kort daarna volgde de iets handzamere Neuron:ON. Ook een fully. Nú komt het direct sales merk uit Duitsland de Grand Canyon:ON.

Voor menig biker hóeft het allemaal niet zo geveerd en bijgevolg prijzig. Met de Grand Canyon:ON zet het merk 3 aluminium hardtails neer tegen – voor e-bike begrippen – scherpe prijzen.

De Grand Canyon is al jaren Canyon’s hardtail voor een relatief brede doelgroep. Ze zijn allemaal gebaseerd op een 6061 aluminium frame en een wielmaat afgestemd op frame- en dus rijdersgrootte. De XS en S frames hebben namelijk 27,5” wielen; alles daarboven rolt op 29” wielen. Dezelfde ingrediënten vinden we terug bij deze e-variant.

Canyon volgt bij het ontwerp van deze nieuwe e-hardtail de laatste trend, waarbij de batterij geheel in de onderbuis is verwerkt. Het persbericht dat we ontvingen heeft de titel ‘Canyon kondigt nieuwe generatie e-MTBs aan en lanceert de Grand Canyon:ON’. Het is dus geen rare gedachte dat de de Spectral:ON en Neuron:ON misschien snel ook al een update krijgen. Bij die frames ligt de batterij nog ‘bovenop’ de onderbuis, wat toch een stuk drukker en vooral (logischerwijs) minder geïntegreerd overkomt.

Goed; terug naar de Grand Canyon:ON. Die geïntegreerde 504 Wh batterij komt, net als de E8000 motor, van Shimano. De oplaadpoort zit in de zadelbuis verwerkt, terwijl je de aan/uit-knop boven op de bovenbuis vindt. Bij deze knop vind je ook een USB-c poort, waarmee je  verlichting, fietscomputer of als fietscomputer-dienst-doende smartphone kunt voorzien van ‘jus’. Canyon gaat er verder prat op dat er in alle framematen ruimte is voor twee bidon’s; ‘a must-have on big rides’, aldus het persbericht. Verder zijn alle kabels zoveel mogelijk weggewerkt. Uiteraard geldt dit voor de schakelkabel en remleiding die door het frame lopen, maar ook voor de kabeltjes tussen de e-schakelaar links op het stuur en het display van de trapondersteuning; die lopen dóór het stuur.

Tot slot is het vermeldenswaardig dat niet alleen de wielmaat is afgestemd op de framegrootte, ook de veerweg van de voorvork en de grootte van de schijfremmen. De XS en S frames komen dus met 27,5” wielen, maar ook met 100 mm veerweg en 180 mm schijven, terwijl de M-XL frames met 29” wielen 120 mm veerweg en 203 mm schijven hebben. Bij zowel de 27,5” als 29” wielen zijn de banden overigens altijd 2.6” breed.

In dit prijssegment blijkbaar een belangrijk punt. Belangrijk genoeg voor Canyon om er in te voorzien: een montagepunt voor een standaard. Wil je die niet monteren, dan dek je de montagegaten simpelweg af.

Geometrie

Modellen en prijzen

De Grand Canyon:ON is beschikbaar in drie varianten. De Grand Canyon:ON 8.0 en WMN 8.0 zijn er vanaf € 2.799. De Grand Canyon 9.0 topt de uiterst compacte range af met een prijs van € 3.299. Alle drie de modellen zijn per direct te bestellen op www.canyon.com.

Grand Canyon:ON 9.0
Grand Canyon:ON WMN 8.0
Grand Canyon:ON 8.0

Bron: www.canyon.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments