Ere Research komt met ProClose tubeless accessoires

Ere Research levert al een tijdje wielen en banden en die zijn allemaal tubeless te rijden. Onder de naam ProClose komt het Nederlandse merk nu ook met een eigen lijn tubeless accessoires. De lijn omvat milieuvriendelijk en allergeenvrij vloeibaar dichtmiddel, tubeless-velglint en tubeless-ventielen.
Ere Research ProClose tubeless dichtmiddel, velglint en ventielen

Ere Research ProClose vloeibaar dichtmiddel

Het relatief jong merk Ere Research kennen we van onder meer zadels, stuurlint, wielen en banden. Oprichter en creatief brein achter het merk, Piet van der Velde, draait z’n hand niet om voor (soms) kleine, maar belangrijke vernieuwingen. Zo bracht-ie eerder al het Genus Pro CC zadel uit met een unieke comfortschakelaar. Misschien wat minder innovatief, maar niet minder handig is de fles voor vloeibaar dichtmiddel die hij bedacht heeft. Deze fles, die valt binnen het nieuwe ProClose tubeless-gamma van Ere Research, heeft een tuit die het vullen van je band een stuk gemakkelijker en zonder geknoei mogelijk maakt, zo meldt het persbericht van Ere Research. Hij past óver in plaats van ín de ventielschacht, zoals de meeste andere flacons. Hoé die tuit van de ProClose-flacon er voor zorgt dat dat (bij)vullen werkelijk morsvrij kan plaatsvinden meldt Ere Research echter niet.

Het ProClose-dichtmiddel dicht snel gaten dankzij de microdeeltjes. Het middel is milieuvriendelijk en bevat géén ammoniak. Het is zelfs niet eens op (synthetische) latex gebaseerd. Daardoor is het niet schadelijk voor je band, je carbon of aluminium velg en je huid. Bovendien claimt Ere Research dat het ProClose-dichtmiddel in de fles minimaal 26 maanden goed blijft. Eenmaal in de band zou het goedje gedurende twee tot drie maanden zijn maximale werkingsgraad hebben. Het vloeibare ProClose-dichtmiddel is er in flacons van 80, 150, 250 en 500 ml voor respectievelijk € 8,95, € 12,95, €18,95 en € 25,95. Iedere fles komt standaard met een ventielkernverwijderaar.

ProClose ventielen en velglint

Over ventielen gesproken: Ere Research komt binnenkort ook uit met tubeless-ventielen. Ondanks dat er géén foto’s zijn meegestuurd meldt het persbericht wel dat de uitstroomopening zowel verticaal als horizontaal is. En daarmee zijn de ProClose tubeless-ventielen dus óók geschikt voor gebruik met bandeninserts. De ventielen zijn leverbaar vanaf oktober, waarbij Ere Research al wel meldt dat je dan de keuze hebt uit drie lengtes (40, 50 en 60 mm).

Tot slot levert Ere Research vanaf nu ook ProClose-velglint voor velgen met een interne breedte van 21, 23 en 25 mm. De maataanduiding staat hierbij dus niet voor de breedte van het tubeless-velglint, want dat is bewust wat breder gemaakt dan de interne velgbreedte. Het idee hierbij is dat de zijkanten van het lint dan iets omhoog komen te staan tegen de binnenkant van de velgranden. Hierdoor is de luchtdichtheid van de band-velgcombinatie beter te garanderen, zo is de theorie. En rol bevat 10 meter velglint, waarmee je vier wielen met een enkele laag lint kunt voorzien. Het ProClose-velglint kost € 22,95 per rol.

Ere Research ProClose tubeless velglint

Zowel het ProClose-dichtmiddel als het velglint zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de dealer of rechtstreeks op de website van Ere Research.

Bron en meer info: www.ereresearch.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments