Ergon brengt GXR-grips: ergonomische handvatten met luchtvering

Het nieuwe GXR-handvat van de Duitse ergonomiespecialist Ergon is gemaakt van een materiaal dat ze AirCell noemen. Dat zou niet alleen zeer licht zijn, maar ook bovengemiddeld comfortabel en bovendien zeer robuust.
Ergon GXR handvat

Nieuw: Ergon GXR-handvat van AirCell-rubber. Het gewicht is 90 gram per paar en het comfort zou volgens Ergon bijzonder goed zijn.

Ergon GXR: lichtgewicht handvatten van AirCell-rubber

Tijden veranderen. En rap ook. Want in plaats van de nadruk te leggen op het lage gewicht, begint Ergon het introductiepersbericht van z’n nieuwe GXR-handvatten met de opmerking dat deze volledig in Duitsland gemaakt zijn. Kon het nog niet zo lang geleden niemand ene mallemoer schelen dat z’n fietsonderdelen uit het Verre Oosten kwamen, tegenwoordig is made in Europe weer een heel ding.

Maar goed, ze zijn dus wel lekker licht, deze crosscountry-handvatten. 90 gram kost een paar in de maat S. Ze worden met een speciaal schuimprocedé van een speciaal rubber gemaakt dat Ergon AirCell noemt. Naast licht zou dit materiaal ook over een bovengemiddeld goede demping beschikking.

Ergon GXR

Volgens Ergon kunnen conventionele foamgrips niet voorzien worden van een etxtuur en ergonomische profilering. Hun nieuwe GXR-handvatten kunnen dat wel, aldus Ergon.

Twee maten, vier kleuren

Het zijn klassieke opschuifhandvatten, een klemring ontbreekt. Maar Ergon zou Ergon niet zijn, als ze niet ook aan de ergonomie en houvast extra aandacht hadden geschonken, met een opvallende textuur en subtiele ergonomische welvingen. Volgens Ergon ontbreken dit soort kenmerken bij klassieke schuimhandvatten, omdat die niet zoals de GXR’s individueel geproduceerd worden, maar als een slang die later in delen wordt gesneden.


Net als alle Ergon-handvatten komen de GXR’s in meerdere maten. Twee in dit geval: S en L. En naast zweart zijn z eer ook in blauw, rood en oranje. Een paar GXR-handvatten kost € 19.95. Ze zijn vanaf nu verkijgbaar.

Meer informatie over de Ergon GXR-handvatten op ergonbike.com.
Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments