Herziene World Cup kalender: Een vol najaar…

…of toch niet?!

Het aantal coronagevallen in Europa neemt gestaag af, en dus is er weer veel meer mogelijk.

Goed nieuws dus, ook voor de World Cups die in de eerste helft van het jaar gepland waren, maar noodgedwongen naar het najaar verschoven werden. Want hoe leuk al die quarantaine achtertuin filmpjes ook zijn, uiteindelijk willen die topsporters het allerliefst tegen elkaar strijden.

De UCI heeft de kalender voor het najaar opnieuw vormgegeven. Maar… ook al weer vrij snel moeten aanpassen. Veel is er helaas niet overgebleven…

World Cups

Het vooruitzicht is echter van korte duur. De UCI komt deze week namelijk meteen met een aantal afzeggingen. Allereerst draaide de organisatie van de World Cup in het Zwiterse Lenzerheide (gepland voor 4 tot 6 september, XC en DH) zijn eigen evenement de nek om. Onder de huidige regels in Zwitserland kunnen ze het evenement sowieso niet laten plaatsvinden, aldus het persbericht. Die regels worden per 1 september mogelijk versoepeld, maar dat is weer veel te dicht op het evenement zelf. Ze hebben zelfs gekeken naar een variant zónder toeschouwers. Maar alles bij elkaar (rijders, begeleiding, media) kwamen ze dan ook al ruim boven de 1000 personen uit. En dat is meer dan momenteel toegestaan.

Dat persbericht was nog maar amper afgekoeld in onze brievenbus of de UCI maakte bekend dat ook de ronde in het Franse Les Gets (XC en DH) inmiddels geannuleerd is. En daarbij blijft het niet… Het WK 4X in Val di Sole, Italië, (wat tegelijk met de al gecancelde World Cup aldaar plaats zou vinden) is definitief van de baan.

Op het menu staan nu alleen nog Nove Mesto, Tsjechië (XC, 29 september – 4 oktober), Maribor, Slovenië (DH, 15 – 18 okt) en het Portugese Lousã (DH, 29 oktober – 1 november). Op alledrie deze locaties zal dan een dubbele World Cup verreden worden; XC én DH dus. Of die laatste ook daadwerkelijk door gaat, met het oog op de huidige reisadviezen en beperkingen in Portugal, is nu nog slechts koffiedik kijken.

Wereldkampioenschappen

Wereldkampioen kan men vooralsnog worden in het Oostenrijkse Leogang (XC / DH) van 5 – 11 oktober of in het Belgische Leuven (Eliminator) op 23 augustus, of in het Turkse Sakarya (marathon) op 24 en 25 oktober. Het WK BMX wat dit jaar gepland stond in Houston, Amerika, is nu definitief gecancelled. Pas volgend jaar kunnen BMXers weer een regenboogtrui bemachtigen, en wel op ons eigen Papendal.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments