Hoera, Velozine 1 jaar!

Vanavond, precies een jaar geleden, zag Velozine het digitale levenslicht. Een jaar verder kunnen we terugkijken op een leuk en enerverend jaar. Een jaar vol inspiratie, kennismaking met nieuwe mensen, leuke gesprekken met zowel site-bezoekers als mensen uit de branche. Samen met een kleine groep vrijwilligers heeft dit bijgedragen aan ruim 245 redactionele artikelen in ons eerste jaar online, iets waar we best trots op zijn!

Highlights
Bij zo’n eerste verjaardag hoort natuurlijk een moment van terugkijken op enkele highlights van het afgelopen jaar.

Zo kregen we in onze tweede week online al twee wereldprimeurs toegespeeld. De eerste van Merida’s nieuwe fully en kort daarna Focus’ carbon 29er.

Beurzen
In oktober trokken we met een flinke Velozine-crew rond op de Bike Motion, waarbij een deel van de crew op pad was ‘gewapend’ met camera, microfoon en de opdracht imitaties vast te leggen. Dit bleek een hilarische actie te zijn die nog lang tot het nodige gelach tijdens het editten heeft geleid.

En waar het bij de Bike Motion en de eerder bezochte EuroBike vooral om het bekijken van nieuws aangaat, zijn er ook nog beurzen waar het vooral gewoon kijken-om-te-kijken is. Zo trokken Jeroen en Pieter naar Bespoked Bristol om daar een weekend lang de Engelse sfeer te proeven en ging Dennis een week later naar het ambachtelijke handwerk kijken in Schwäbisch Gmünd bij de European Handmade Bicycle Exhibition.

Maar naar fietsen kijken is natuurlijk één ding. Het fietsen zelf is natuurlijk nòg leuker en één van de leukste dingen van mountainbiken zijn de gebieden waar je komt. Het bezoek aan het Italiaanse belastingparadijs Livigno vormde daar een eerste aanzet toe. Meer mountainbike gebieden die zeker op je lijst moeten staan, zullen deze zomer gepresenteerd worden.

Wedstrijden, in binnen-….
Met de Velozine-Finectic Racing crew zijn we vertegenwoordigd in de wedstrijdsport in binnen- en buitenland. Maar we hadden behoefte meer te doen voor de sport. Daartoe besloten we een samenwerking aan te gaan met Hans Burgersdijk van de Bergrace Off the Road wedstrijd serie. Veloziners Jeroen Kooij en Eric Wictor namen met medewerking van Erik Nienhuis de camera’s ter hand, of ter fiets zo u wilt, en verzorgden parcours previews voor de eerste drie races in Wageningen, Arnhem en Oosterbeek. Uiteraard zal ook de laatste in de serie, Lunteren, binnenkort uitvoerig verkent worden.

… en buitenland
Maar ook van een World Cup, ditmaal een echte mountainbike editie, in het buitenland zijn we niet vies. Naast de min of meer thuiswedstrijd in Houffalize was de andere bezochtte dit voorjaar het franse La Bresse.

BMX Supercross Papendal en NK Cyclocross
Velo is Frans voor ‘fiets’, een algemene benaming dus. Dat we zelf voornamelijk mountainbikers zijn wil nog niet zeggen dat we alleen naar fietsen met minimaal 26″ wielen en een bandbreedte van minimaal 40 millimeter kijken.

Een World Cup in eigen land is natuurlijk altijd bijzonder. Zo ook de 2e editie van de BMX Supercross op het Arnhemse Papendal, die wederom voor een massaal toegestroomd publiek en meer dan de verwachte actie zorgde.

Het NK Cyclocross in Huijbergen was, ondanks de verwachte suprematie van ene Heer Boom, boeiend en we zagen een ware demonstratie van het aanstormende talent Lars van der Haar. Voor ons bleek het afgelopen NK een ongekend spannende editie waarbij we een adrenaline stoot kregen zoals we die zelden bij een NK hadden.

Verdict
Meningen. Die hadden we ook en wees gerust, die zullen we ook blijven houden. In ons eerste jaar hebben we select maar breed scala aan producten aan de tand kunnen voelen. Van high-end carbon exoten en van-de-norm-afwijkende alleskunners tot geitenwollen sokken

Een woord van…
… dank. Dat is ons inziens op zijn plaats als we terug kijken naar ons eerste jaartje online. Een grote dank aan alle vrijwilligers die zich, op welke manier ook, in hebben gezet om Velozine te maken tot dat wat het vandaag is!

Een site zoals deze, zet je natuurlijk niet zomaar even in een weekendje op. Wij in ieder geval niet. Daarom zijn we hiervoor in zee gegaan met erg capabel bedrijf, gespecialiseerd in het bouwen van nieuwe en vernieuwende websites, Finetic. Hun technische know-how samen met onze passie, vormt daarom de hoeksteen van deze site.

En natuurlijk kunnen ook wij niet zonder de ondersteuning van de bedrijven die vertrouwen in ons hebben geschonken, puur op basis van onze gedrevenheid en bereidheid onze nek uit te steken, en ons financieel of anderszins ondersteund hebben in dit eerste jaar. Onze dank gaat daarom ook uit naar de adverteerders & supporters van het eerste uur: Merida Benelux, Bikeurope, Cyclingsportsgroup, Edco, Vaude, Rogelli, Cosmic Sports, Cube, Focus Bikes.

Coen & Jeroen

Geplaatst in Nieuws, Specials.
Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Dennis
Dennis
11 jaren geleden

Zal ik dan maar als eerste Velozine feliciteren met dit eenjarig jubileum. Hoewel er veel bereikt is, kan het natuurlijk nog allemaal veel beter :) Op naar een 2de, nog succesvoller jaar! Hiep hoi!

joost
joost
11 jaren geleden

Gefeliciteerd!!

Posten doe ik eigenlijk nooit, maar ik lees en bekijk alles wat voorbij komt. Dank voor de mooie artikelen, nieuws, filmpjes en al nog meer: super!

Marian Pekel
Marian Pekel
11 jaren geleden

Gefeliciteerd!

JeroenK
JeroenK
11 jaren geleden

Up & running! Up is 1 ding, running veel lastiger. Chapeau.

etienne
etienne
11 jaren geleden

Hoera ende gefeliciteerd!

Lars TB
Lars TB
11 jaren geleden

Van harte! Leuk initiatief en leuke verhalen het afgelopen jaar. Lekker doorgaan zou ik zeggen.

Mark
Editor
Mark
11 jaren geleden

Gefeliciteerd Velozine.

Matthijs
Matthijs
11 jaren geleden

Prachtig! Mooi werk Coen-en-Jeroen!! Er kunnen nog veel dingen anders, beter en meer natuurlijk, maar toch… Velozine mag heel trots zijn op het bereikte resultaat!!

Gefeliciteerd!!

k@tze
k@tze
11 jaren geleden
Reply to  Matthijs

Gefeliciteerd, ik drink er een Ardbeg 10 op! Ga zo door.