Granite Design brengt Cricket Bell fietsbel

Ook nieuw: Scope Mount gps-houder voor Specialized SWAT

Het assortiment van Granite Design groeit gestaag. Als aanvulling op hun praktische multitools brengen ze nu ook een fietsbel: de Cricket Bell. Daarnaast hebben ze ook een slimme gps-houder bedacht voor het concurrerende SWAT-systeem van Specialized.

Corona-bel

Het Taiwanese Granite Design, waarvan we recentelijk de praktische verstopgereedschapjes probeerden, brengt nu ook een fietsbel: de Cricket Bell. En dat komt niet slecht uit, want ondanks dat we het in het bos liever stil houden, is met de huidige coronadrukte een fietsbel geen overbodige luxe.

Granite Design Cricket Bell

Granite Design Cricket Bell

De Cricket Bell past op sturen met 22,2 mm, 31,8 mm en 35 mm doorsnede. Volgens Granite beschikt het belletje over een “characteristic ‘ding ding’ sound and loud volume while triggering”. Daarnaast is er ook een ‘cowbell’-stand. Hierbij functioneert de Cricket Bell als een klassieke, voortdurende ringelende koeienbel. Tsja, of we hier op de mtb-paden op extra herrie zitten te wachten is nog maar de vraag. Hoe stiller hoe beter, toch? Aan de andere kant; in secties met blinde bochten waar wandelaars-met-hond-en-kleine-kinderen graag tegen de rijrichting inlopen omdat ze denken dat het mountainbikesymbool een kinderwagen voorstelt, kan het geen kwaad je aanwezigheid kenbaar te maken zonder dat je daarbij met je hand van het stuur hoeft.

De Granite Cricket Bell kost € 20,99 en is per direct leverbaar.

Swap voor SWAT

Ook voor eigenaren van een Specialized SWAT-multitool heeft Granite Design nieuws. Hoe praktisch ook, een gps of fietscomputer kan niet bovenop de vorkbuis gemonteerd worden. Tenzij je het dekseltje van de SWAT-stuurbuishouder vervangt voor de Scope Mount van Granite. Dan passen apparaten van Garmin, Wahoo en Bryton gewoon weer op je vorkbuis.

De Granite Scope Mount kost € 20,99, maar is momenteel nog niet leverbaar.

Granite Design Scope Mount

Granite Design Scope Mount

Meer informatie: www.granite-design.com
Distributie: www.bike2b.be

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments