Komoot Green Divide gravelroute: 300 km groen Nederland

Als je voor je gravelbike online op zoek gaat naar gravelroutes, dan zul je de naam ‘Erwin Sikkens’ vast wel eens voorbij hebben zien komen. Erwin is een gravelaar en routebouwer en stelt zijn routes beschikbaar via Komoot. Vandaag lanceert hij in samenwerking met Komoot de Green Divide. “De langste onverharde natuur traverse van Nederland.”

Komoot Green Divide

De ‘Green Divide’ is overduidelijk een knipoog naar de ‘Great Divide’; een offroadfietstocht over de Continental Divide. Dat is de waterscheiding over de bergtoppen van de Rocky Mountains en de Andes in respectievelijk Noord- en Midden-Amerika. “Nederland heeft als polderland geen beruchte barrières zoals de Rocky Mountains. Dat je in een klein land toch zo’n epische route kan neerzetten, verdiende een knipoog”, aldus Erwin Sikkens.

Erwin Sikkens

Erwin Sikkens rijdt veelal over de Veluwe en heeft in de afgelopen jaren heel wat routes uitgezet die beschikbaar zijn op Komoot.

300 km over opengestelde paden

En episch is-ie: de Green Divide is 300 km lang en bestaat voor het overgrote deel uit onverharde paden door bossen en over heides van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Het startpunt is treinstation Naarden-Bussum en na 300 kilometer groen kom je aan in het centrum van Zwolle. Hierbij rij je uitsluitend over opengestelde paden.

Green Divide Patch

De Green Divide is de eerste route van de Dutch Divide Series die Komoot in komende periode uitrolt. Deze lang afstandsroutes rij je uiteraard lekker op je eigen tempo, net hoe het je uitkomt. Maar mocht je toe zijn aan extra uitdaging, dan rij je hem in één keer. Zo reed ultra endurance race Bas Rotgans hem zondag 6 juni al eens solo in 14 uur en 12 minuten. Routebouwer Erwin Sikkens voltooide hem in twee dagen, waarbij-ie overnachtte op natuurcamping Zegenoord, halfweg de route. En zie jij ook zo’n uitdaging zitten en rij je hem als één van de eerste 50 ook in één dag of meerdere aaneengesloten dagen, dan ontvang je de speciaal ontworpen Green Divide patch.

Kijk voor de volledige route, meer details en mogelijkheden tot het verkrijgen van de Green Divide patch op de Komoot-pagina van de Green Divide.

Gereden | Green Divide-gravelroute

Onze redacteur Mark reed kort na de bekendmaking de gehele Green Divide-gravelroute en deelde hem op in twee etappes. Zijn volledige reisverhaal met enkele tips voor deze specifieke route lees je hier.

Bron: www.komoot.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Erwin Sikkens
Erwin Sikkens
1 jaar geleden

First like!

Roebijn
Roebijn
1 jaar geleden

Super vette route!