Lezyne Caddy’s – Aanbod aan fietstassen nog verder uitgebreid

Zeg je ‘gravelbike’, dan zeg je bijna vanzelf ‘bikepacking’. In de begindagen van de graveltrend werden de dikbandracefietsen neer gezet als dé bike voor moderne fietsvakantie. Fietsvakanties 2.0, of zo. Je kan dat afdoen als pure marketing; het effect is er echter niet minder om. Fietsvakantie wordt door steeds meer bikers overwogen en meer nog: ondernomen.

Als bijkomstig effect is ‘de fietstas’ (opnieuw) populair. En niet alleen voor biketrips waarbij je niet weet wanneer je thuis komt, maar ook voor het dagelijkse potje gravellen. Geen wonder dat het aanbod aan fietstassen nog steeds toeneemt. Zo breidt Lezyne het programma nog eens uit met 5 fietstassen.

Met de Aero Energy Caddy, Smart Energy Caddy XL, Hard Bar Caddy, Flow Tool Caddy Pro, en Sendit Caddy Loaded heb je niet alleen de mond vol bij het uitspreken, maar ook je hele bike behangen.

Aero Energy Caddy

De nieuwe Aero Energy Caddy kun je zien als de compacte, meer aërodynamisch gevormde versie van de door ons eerder geteste Energy Caddy XL. Je monteert hem net als de XL boven op de bovenbuis van je bike. Met een inhoud van 0,7 liter kun je er je voldoende energierepen en gelletjes in te stoppen, om niet elk uur bij een café te ‘moeten’ stoppen. De vormgeving is wat meer langgerekt, meer aëro dus, mocht je dat een thema vinden. Monteren doe je middels de klittenbandriemen, of als je bike montagegaten heeft op de bovenbuis, dan kun je hem ook rechtstreeks vastschroeven zónder de riemen. Deze waterbestendige bovenbuistas heeft een leeggewicht van 125 gram en kost € 35,95.

Lezyne fietstassen: Aero Energy Caddy

Smart Energy Caddy XL

Nee, de Smart Energy Caddy XL is niet een tas met een accupakketje en hulpmotor voor wanneer de rit net te lang of die laatste klim met te steil blijkt te zijn. Het is een fietstas voor montage op de bovenbuis, met 0,5 liter inhoud voor wat eten en met bovenop een doorzichtig, waterbestendig vak waar je je smartphone in kwijt kunt. Zo kun je relatief veilig je smartphone als navigatieapparaat in de buurt hebben. Uiteraard is-ie touch screen compatibel en hij is ook waterbestendig. Je koopt de Smart Energy Caddy XL voor € 37,95.

Lezyne Smart Energy Caddy XL

Hard Bar Caddy

Met 26 x 13 x 13 cm is de Hard Bar Caddy een compacte stuurtas met een semi-harde schaal. Je monteer deze stuurtas met twee klittenbandlussen rond je stuur. Met een inhoud van 2,2 liter kun je er perfect wat extra lagen kleding in meenemen, zodat ook wisselvallig weer geen vroegtijdig einde van je dagtocht hoeft te betekenen. De Hard Bar Caddy kost € 51,95.

Lezyne Hard Bar Caddy

Flow Tool Caddy Pro

Nog een bidonhouder over op je bike? De Flow Tool Caddy Pro is niet zo zeer een fietstas, maar daardoor niet minder praktisch, want hij past in een reguliere bidonhouder. In zijn semi-harde, waterbestendige huls vind je diverse compartimenten (één met rits) waarin je niet alleen wat eten of je huissleutels kwijt kunt, maar ook een setje bandenlichters of gereedschap. De Flow Tool Caddy Pro rits je eenvoudig open waarna je hem 180º kunt openklappen voor gemakkelijke toegang tot wat je er dan ook in mee hebt genomen. Hij komt zónder inhoud en past in praktisch elke bidonhouder. Hij kost je € 31,95.

Flow Tool Caddy Pro

Sendit Caddy Loaded

Hoeft er maar weinig mee op je rit, dan laat je tassen lekker thuis. Maar een binnenband, tooltje en een CO2-patroon is toch wel het minste om mee te nemen. De Sendit Caddy Loaded van € 51,95 voorziet hierin. Dit is in feite een eenvoudige riem die je rond je frame of zadelpen monteert en herbergt naast de RAP II 6 multitool (voorzien van inbussen 3, 4, 5, en 6 mm, torx T25 een kruiskopschroevendraaier), Power Lever bandenlichters en de Twin Speed Drive CO2-pomp ook nog een 20 grams CO2-patroon. De riem is ruim genoeg om er ook nog een 29” butyl binnenband bij te plaatsen.

Deze nieuwe Lezyne Caddy producten zijn direct te bestellen bij de Lezyne-dealer. Kijk voor Lezyne prohops op: ride.lezyne.com/pages/pro-shops

Bron en meer info: www.lezyne.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments