Merida Pector (e-)MTB helm met Speed Pedelec-goedkeuring

Aan fietshelmen geen gebrek op de markt. Wanneer je echter een helm zoekt voor gebruik op je speed pedelec, dan kom je al snel op halve motorfietshelmen uit. De snelheid van een speed pedelec vraagt uiteraard om een goede bescherming, maar zo’n halve motorfietshelm voelt toch wat overdreven voor je woon-/werk fietsritjes.

Merida heeft samen met helmspecialist KED de Pector ontworpen. Deze is overduidelijk geïnspireerd op typische mountainbikehelmen, maar voldoet daarnaast aan de NTA 8776 norm voor speed pedelecs.

De Pector heeft een EPS-schaal die aan de achterzijde ver doorloopt en veel bescherming geeft rondom de slaap. Zo zien we dat ook bij menig mountainbikehelm voor ruiger gebruik. De beschermingsgraad is verder verhoogd door de MIPS-liner aan de binnenzijde. Die is integraal opgenomen in het spansysteem om de helm goed aan te laten sluiten op je hoofd. Hiervoor is een BOA-sluiting toegepast, zodat je de spankracht goed kunt regelen.

Het aantal ventilatiegaten is misschien wat mager; niettemin claimt Merida dat de helm óók op warme dagen voldoende zal ventileren. Ongetwijfeld helpt de snelheid op je e-mountainbike of speed pedelec hier beslist bij. Te veel ventilatie wil je ook niet, want onder koude omstandigheden wil je ook comfortabel naar je werk kunnen ‘fietsen’.

De klep vooraan is verstelbaar.

De Pector is leverbaar in twee maten: M / 52-58 cm (350 gram) en L / 58-61 cm. Hij weegt 370 gram, wat een nette waarde is voor dit type helm. Je kan hem bij de Merida-dealer kopen voor € 179,95, of je bestelt hem online via www.merida.nl.

Geplaatst in E-MTB, Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments