Nieuw mini-bikepark in Limburgse Eijsden geopend

In Zuid-Limburg wordt op diverse plaatsen veel werk verzet voor meer mogelijkheden om te mountainbiken. Naast talloze mountainbikeroutes door het heuvelachtige landschap is de regio inmiddels ook een bikepark rijker. In Eijsden werd namelijk 2 juli jongstleden Limburgs nieuwste bikepark geopend.

Mini bikepark Eijsden

Jonge initiatiefnemer

Voor de negentienjarige Pol Peerboom was de zandopslag in een verloren hoek van nieuwbouwijk Poelveld in Eijsden meer dan wat bergjes zand. Het zand kwam vrij bij het graven van kelders van nieuwbouwwoningen. En in dat zand zagen Pol en zijn vrienden al snel een speeltuin voor mountainbikes. Niet snel daarna ontstond dan ook het idee voor een officieel bikepark. Een gesprek met wethouder Chris Piatek resulteerde in een ‘nee, kan niet’. Het gebied is aangemerkt als een stuk natuur. Maar de wethouder was wél geënthousiasmeerd van het idee en ging op zoek naar een betere plek voor een bikepark in Eijsden.

Naast het voetbaldveld van SVME in Eijsden bleek er ruimte te zijn. De grond is er vervuild, maar is inmiddels afgedekt en voorzien van een flinke laag schone grond. Daar werd vervolgens in samenwerking met Patrick Jansen een speeltuin voor de mountainbike ontwikkeld. In het mini-bikepark vind je nu onder meer een startbult, diverse jumplijnen, kombochten en een wallride.

mini bikepark eijsden

Mini-bikepark Eijsden officieel geopend

Het mini-bikepark aan de Pisartlaan in Eijsden is afgelopen weekend op 2 juli officieel geopend. De aanleg is gefinancierd door de gemeente Eijsden-Margraten en de stichting MOZL, wat staat voor Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg. Deze organisatie is al heel wat jaren bezig met de opwaardering en uitbreiding van het netwerk aan mountainbikeroutes in het zuiden van ons land. Zowel MOZL als mtb-club Bikers Oet Eèsjde staan in voor onderhoud.

Bikepark Eijsden is bedoeld om de lokale jeugd vertier te geven, maar is uiteraard ook geschikt voor doorgewinterde mountainbikers die aan hun skills willen werken.

Bron: www.mozl.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments