NK Streetrace zaterdag 5 september – Inschrijven vanaf 17 juli

De mountainbikesport is breed en kent allerlei vormen. Xc, downhill, enduro… dat kennen de meesten wel. Maar er zijn ook disciplines die heel lokaal zijn. Strandracen bijvoorbeeld. En ook al bestaat er zoiets als de XC Eliminator series op internationaal niveau, het komt voort uit een lokaal fenomeen: de Streetrace.

En dat lokale fenomeem heeft dus óók een NK. En dit jaar vindt dat op zaterdag 5 september plaats in het Gelderse Oldebroek.

Als licentiehouder kun je strijden om een rood-wit-blauw shirt. Je kan ook deelnemen in de funklasse. De inschrijving gaat op vrijdag 17 juli om 19:00 uur open.

NK Streetrace 2020 Oldebroek

Streetracen kun je zien als het ruigere broertje van de kersmiskoers; een snel rondje rond de kerk… of zoals bij het aankomende NK Streetrace in Oldebroek, om het Raadhuisplein. Een criterium met je dikke-banden-fiets. Een streetrace is een sprintrace met diverse heats, waarbij steeds de snelsten doorgaan naar de volgende heat.

Het parcours bestaat typisch — zoals de naam ‘Streetrace’ ook al weggeeft — uit straten in een dorpscentrum, aangevuld met obstakels. Dat kan het lokale straatmeubilair zijn, maar ook een aangelegde zandstrook. Of zelfs attracties gemaakt door — kort door de bocht genomen — de lokale pallethandelaar. Over kort door de bocht gesproken: de parcousen zijn kort en vaak krap en vergen dus het uiterste van je stuurmanskunst. Daarnaast is een dosis explosiviteit én durf een dikke pré als je deel wilt nemen…

Dit jaar wordt het NK georganiseerd door ATB Vereniging Oldebroek. Een actieve vereniging bikers die op 17 oktober óók een marathon organiseert.

Inschrijven vanaf vrijdag 17 juli 19:00 uur

Op zaterdag 5 september wordt er gestreden in diverse wedstrijdcategorieen, waarbij er ook ruimte is voor de allerkleinsten. Daarnaast is er een wedstrijdlicentie niet verplicht om deel te nemen aan de funklasse. Om daar aan deel te nemen schrijf je je dus in vanaf vrijdag 17 juli 19:00 uur via www.inschrijven.nl

De nationale titelstrijd bij de heren en dames is voorbehouden aan KNWU-licentiehouders. Zij kunnen zich inschrijven voor deelname aan dit NK via de KNWU.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: www.atb-vereniging-oldebroek.nl

Geplaatst in Events, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments