Ook Orbea kondigt prijsverhogingen aan

Coronacrisis 2021

Ook het Spaanse Orbea ontkomt er niet aan de gestegen prijzen van onderdelen en transport door te berekenen aan de consument. Ze kondigen nu prijsverhogingen aan. Populaire Orbea-modellen als de hardtail Alma en de xc-fully Oiz zullen dus helaas duurder worden, aldus Orbea in een persbericht.

Orbea Oiz M LTD

Voor de snelle Orbea Oiz M LTD moet je dieper in de buidel tasten.

Het is inmiddels een bekend verhaal. Lege magazijnen, tekorten aan componenten, lange levertijden, stijgende logistieke kosten. Eerder berichtten we ook al over Rose Bikes die tegen tekorten aan kijkt. Ook het Spaanse Orbea heeft ermee te maken. In een persbericht kondigen ze aan dat het helaas onvermijdelijk is de prijzen van de Orbea-fietsen per 16 februari te verhogen. Fietsen die al verkocht zijn aan consumenten, maar nog geleverd, worden niet getroffen door de prijsverhoging.

Persbericht van Orbea

“2020 was een jaar vol uitdagingen. En ook 2021 begint met onverwachte problemen. Gedurende de afgelopen maanden werd Orbea getroffen door de toegenomen logistieke kosten van onze toeleveranciers, die in vele gevallen het achtvoudige van vroegere prijzen bedragen. In combinatie met de stijgende inkoopprijzen, lege magazijnen en onderbrekingen in de productieketen, resulteert deze ontwikkeling in een onhoudbare situatie.

Tot nu heeft Orbea alles in het werk gesteld deze prijsstijgingen zelf op te vangen. Maar inmiddels zijn we op een punt gekomen, waarbij dit niet langer mogelijk is. Daarom zijn we gedwongen onze verkoopprijzen aan te passen aan de nieuwe situatie. Het is een beslissing die we met pijn in ons hart nemen, omdat deze negatieve gevolgen heeft voor onze dealers en voor onze klanten die ons merk waarderen en vertrouwen. We spannen ons daarom tot het uiterste in, de gevolgen zoveel mogelijk te minimaliseren:

  • Zo gelden de prijsstijgingen niet voor fietsen, die reeds door een Orbea-dealer aan een klant verkocht zijn, maar nog niet geleverd. We vragen onze dealers daarom deze transacties te bevestigen, zodat we de afgesproken prijs onafhankelijk van de leverdatum kunnen garanderen.
  • De nieuwe prijzen gelden vanaf 16 februari 2021.

Orbea zet zich op ongekende wijze in om de gevolgen van de mondiale prijsstijgingen in de fietsbranche voor onze dealers en klanten zo gering mogelijk te houden. We spannen ons meer dan ooit in voor onze dealers en staan ze bij om hun groei te bevorderen.”

Orbea Alma M LTD

En ook de in de Lage Landen populaire Orbea Alma M LTD met starre vork gaat in prijs omhoog.

Bron: www.orbea.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments