Origine Cycles Help: Hulp bij het fietsen

Zelf samen te stellen sportieve e-bike van Franse internetaanbieder

Je fiets met lichtgewicht trapondersteuning ‘Help’ noemen is op z’n minst ironisch; toch is dat precies wat Origine Cycles doet. De Franse internetaanbieder lanceert met de Help een e-bike-platform waarvan je geheel naar smaak een gravelbike of woon-werkfiets met trapondersteuning kunt samenstellen. De motor van dienst: een compacte Mahle X20-naafmotor.

Origine Cycles Help gravelbike met Mahle X20 naafmotor

Bij Origine Cycles stel je zelf naar wens een racefiets, mountainbike of gravelbike samen. De Franse internetaanbieder breidt nu z’n programma uit met de Help, Origine’s eerste e-bike. In het persbericht zegt het merk met de ontwikkeling van deze fiets buiten de comfortzone te zijn gegaan. Opvallende woordkeuze, maar ze refereren vooral aan het gegeven dat ze niet ‘zomaar’ trapondersteuning wilden voorzien op het eerste de beste frame. Met de Help wil Origine trouw blijven aan de sportieve inslag van het merk.

Origine Cycles Help gravelbike met Mahle X20 naafmotor

Mahle X20

De basis is een nieuw ontworpen aluminium frame waar in de toch relatief compacte onderbuis een accu zit van 250 Wh. Die voedt op zijn beurt een Mahle X20 naafmotor. Het totale systeemgewicht van motor, accu en bekabeling is maar 3,2 kg. Om die reden is de motor van Mahle dan ook populair bij concurrenten die een sportieve fiets met trapondersteuning in de markt willen zetten. De Mahle X20 motor levert maximaal 55 Nm koppel. Origine gaat er prat op dat deze naafmotor boven de 25 km/u, of wanneer de accu leeg is en de ondersteuning wegvalt, nét zo licht trapt als een reguliere naaf. Hoé ver je met een acculading komt, meldt Origine niet.

Mahle X20 naafmotor

De X20 naafmotor van Mahle levert 55 Nm aan trapkoppel en is verder voorzien van een reguliere cassettepassing, waardoor je hem gemakkelijk combineert met allerlei aandrijfsystemen.

In de bovenbuis van de Origine Help vind je een compacte module om de ondersteuning te activeren en reguleren. Via een ANT+ verbinding koppel je het systeem aan de MySmartBike-app op je telefoon voor uitgebreide functionaliteit. Zo kun is er een mogelijkheid om de mate van trapondersteuning via GPS te laten afstemmen op het terrein. Maar ook kun je je hartslag- en/of vermogensmeter koppelen en de mate van ondersteuning daarop laten afstemmen.

Opladen van de in de onderbuis gemonteerde accu kan via een laadpoort aan de buitenzijde. Voor een vergroot rijbereik kun je via deze poort ook een extra accu met een capaciteit van 185 Wh aansluiten .

Zelf samenstellen

Net als alle andere modellen van Origine stel je de Help geheel zelf samen via de online configurator. En waar we zeggen ‘geheel’ geldt dat uiteraard voor alles buiten het Mahle-systeem en het frame. Al hoewel; ook de Help kun je krijgen in een breed scala aan kleuren. Je bouwt de Help op met racefietsbanden en een racefietsstuur om er een vlotte racer van te maken. Breder rubber met noppenbanden maken het tot een gravelbike. Kies een vlak stuur en stel hem samen als woon-werkfiets, waarbij verlichting, dragers en spatborden uiteraard tot de opties behoren. De Help stel je op de website van Origine samen vanaf € 3.465.

Racen met hulp…

… of lekker fris aankomen op je werk…

… of offroad vliegen? Het kan allemaal met de Help van Origine…

Bron en meer info: www.origine-cycles.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .