Origine Cycles voegt 3D-weergave toe aan online-configurator

Bij Origine Cycles bepaal je zelf hoe je bike afgemonteerd wordt én hoe-ie er uit ziet. En dat alles online. Dat hun configurator al behoorlijk ver ging in het laten zien hóe jouw creatie er uit komt te zien, ontdekten wij al eerder. Maar voor Origine ging-ie nog niet ver genoeg. Nu lanceert de Franse online-aanbieder een 3D-weergave in z’n configurator, om een nóg realistischer voorstelling te krijgen van je droomfiets en daarmee de drempel voor het online kopen verder te verlagen. Of om gewoon lekker mee te spelen op een koude winteravond…

Klik, scroll en swipe jouw ideale fiets op het scherm

Eerder dit jaar stelden we zelf een gravelbike samen via de uitgebreide online configurator van Origine Cycles. Deze Franse fietsfabrikant bouwt geheel naar wens jouw bike. Niet alleen qua onderdelen, óók wat kleur betreft heb je véél keuze. Met die configurator ging Origine al behoorlijk ver. Uiteraard laat deze je de kleuren- en beletteringsopties zien op het specifieke frame. Maar om een zo’n realistisch mogelijk beeld van jouw potentiële volgende bike te geven, zag je ook de door jouw gekozen onderdelen mee veranderen op het zijaanzicht van de digitale fiets op je scherm.

Voor Origine Cycles ging dat alleen nog niet ver genoeg. Ze introduceren daarom nu een 3D-weergave. Nu kun je je creatie dus rondom bekijken met realistische lichtinval en schaduw. Alsof je in een fysieke showroom jouw droombike bekijkt. Maar dat dus zonder je druk te hoeven maken of je een andere bike omstoot, of dat er een verkoper in je nekt hijgt…

Origine Cycles Configurator nu met 3D-weergave

3D-weergave eerst alleen nog voor framesets

Vooralsnog is de 3D-weergave in de online configurator voor behouden aan de framesets. Want de implementatie van alle fietsonderdelen in de 3D-configurator neemt nog enkele maanden in beslag, zo meldt Origine Cycles. Het aantal opties dat Origine aanbiedt is namelijk nogal groot. Dus dat het enige tijd kost om die allemaal in een 3D-weergave te hebben is best begrijpelijk.

Tijdens onze kliksessie eerder dit jaar om de Graxx gravelbike samen te stellen, was met name de detaillering van het frame iets lastiger te bekijken. Dat waren losse detailplaatjes op een verder wit frame. Met deze 3D-weergave zal dat niet meer het geval zijn. Ook de framevormen zijn beter te zien en hoe de kleur er effect op heeft.

Origine Cycles biedt een scala aan mogelijkheden. Zoveel zelfs dat het misschien lastig is om tot een ideale configuratie te komen. Origine biedt echter ook diverse vooraf geconfigureerde bikes aan als vertrekpunt. En daarnaast kun je zowel per mail, videocall of telefonisch ondersteuning krijgen om digitaal door het configuratie- en bestelproces te fietsen. De nieuwe 3D-weergave moet de drempel nóg verder verlagen en Origine hoopt een nog volwaardiger alternatief te zijn voor de fysieke bikeshop. Bikeshops waar vaak jouw gewenste bike niet eens in de showroom staat. En ook al ben je niet per se in de markt voor een nieuwe bike; online configureren is ook een prima avondvulling vanuit je luie stoel, weten we uit ervaring.

Origine Cycles online configeren, configurator nu met 3D-weergave

Bron en meer info: www.origine-cycles.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments