Reserve introduceert aluminium velgen met levenslange garantie

Het wielenmerk Reserve staat bekend om z’n wielen met carbon velgen die tegen een stootje kunnen. Daar heeft Reserve zóveel vertrouwen in, dat ze een levenslange garantie bieden. Nu komt het merk met wielen met aluminium velgen. Iets zwaarder, met een prijs van € 699 een stuk goedkoper, maar óók – en dat is behoorlijk uniek – met een levenslange garantie.

Reserve Wheels – Aluminium wielsets 30|SL en 30|HD met aluminium velgen en levenslange garantie

Carbon dit, carbon dat. Inmiddels aanbelandt in 2023 is niets goed als het niet van carbon is. Althans, dat is wat de indruk kán zijn als je je verdiept in het ideale materiaal voor frames, velgen, sturen, koffiebeker, telefoonhoesje en pennenkokers. Maar ja, wie gebruikt er nog een pen tegenwoordig? Lekker overbodig om daar een carbon bewaarkoker voor te maken – pure marketing, dát is het!

Waar het fietsonderdelen aangaat is carbon in elk geval niet meer weg te denken. Naast de vormvrijheid die het materiaal geeft, zijn carbon onderdelen in de regel sterker én lichter dan aluminium tegenhangers. Voor velgen is het een dankbaar materiaal, juist vanwege de sterkte. Waar een aluminium velg misschien eerst indeukt, maar vaak nog rijdbaar blijft, geeft een carbon velg veel minder snel de geest. Als-ie stuk gaat, is dat meestal meteen einde oefening. Alleen – en dat is cruciaal verschil – dat gebeurt simpelweg véél minder snel dan bij aluminium exemplaren. Aluminium velgen zijn echter een flink stuk goedkoper en moet je – zeker wanneer je een ruigere rijstijl op na houdt – toch wel meer zien als een slijtdeel. Carbon velgen gaan dus in de regel langer mee en dat op zichzelf moet de stevige prijs die ze hebben, enigszins nivelleren. Zeker als ze ook nog eens ondersteund worden met een flinke garantie. Voor velen is dát uit eindelijk de doorslaggevende factor om toch een investering in carbon velgen te doen.

Neko Mulally ontwikkelt zijn eigen downhillbike, maar maakt gebruik van wielen van Reserve. Hij werd onlangs al gespot met de aluminium velgen.

Reserve Wheels: naast carbon nu óók aluminium velgen mét levenslange garantie!

Reserve, het wielenmerk dat is losgeweekt van fietsfabrikant Santa Cruz, biedt levenslange garantie op z’n carbon velgen. Ze zijn daarmee één van de meest genereuze in het segment. Maar zelfs met dat als onderbouwing, blijft het een flinke investering. Reserve komt daarom ’toch’ met twee wielsets met aluminium velgen. Ja, aluminium velgen die – volgens de geldende logica (en veelal dus ook de praktijk) – eerder stuk gaan. Maar blijkbaar weet Reserve met die conventie te breken, want ze zetten deze aluminium velgen óók neer met levenslange garantie!

Reserve 30|SL en 30|HD

Reserve’s nieuwste wielen zijn gemaakt met velgen van 6069 aluminium. Ze zijn er in 27.5 inch en 29 inch. Zowel de 30|SL als 30|HD hebben een binnenbreedte van 30 mm, zijn haakloos en tubeless-ready. De SL heeft een profielhoogte van 20 mm, is bedoelt voor alles van crosscountry tot trail-gebruik, heeft 28 spaakgaten en weegt 500 gram in de 29 inch-versie. Deze velg is bedoeld voor banden van 2.2 tot 2.5 inch breedte. Met de 22 mm hoge HD-velg mikt Reserve op alles van ruig trail- tot enduro-gebruik. Deze velg heeft dan ook standaard 32 spaakgaten en weegt 580 gram in 29 inch. Op deze velg monteer je banden van 2.2 tot 2.6 inch breedte.

Reserve aluminium velg

Zowel de Reserve 30|SL als 30|HD-velgen zijn gemaakt van 6069 aluminium, meten intern 30 mm breed en hebben een asymmetrisch profiel zodat de spaakspanning aan weerszijden dichter bij elkaar ligt.

Beide velgen worden door Reserve gespaakt met J-bend Sapim spaken en aluminium spaaknippels rond DT Swiss 350-naven met een 36-tands-vrijloop. Je hebt daarbij de keuze uit Shimano’s Microspline- en Srams XD-cassettepassing. Maar omdat het DT Swiss-naven zijn, kun je in feite voor elke courante cassette een passende driver kopen.

Genereuze garantie

De getallen zijn weinig spannend, maar het is met name de garantie die Reserve op deze aluminium velgen geeft die indrukwekkend is. Zo krijgt de eerste eigenaar levenslange garantie. En er is een crash replacement-optie waarbij je 50 procent van de verkoopprijs betaalt. Rij je een deuk in je velg, is er geen lakschade én blijft je tubeless band nog luchtdicht dan valt het onder crash replacement. Is je velg gedeukt en is er lakschade dan krijg je onder garantie een nieuwe velg. Is je velg gedeukt en blijft je band niet meer luchtdicht op de velg dan krijg je ook onder garantie gewoon een nieuwe velg. Verder wordt je velg ook gratis vervangen als-ie openspringt op de naad of scheurt rondom de spaakgaten.

Onder de streep komt het er al snel op neer dat je, wanneer je band niet meer luchtdicht op de velg blijft zitten, je gewoon een nieuwe velg krijgt, zolang jezelf leeft… En dat is behoorlijk genereus, als je dat ook nog eens wegzet tegen de prijs die Reserve voor de 30|SL en 30|HD wielsets vraagt, namelijk € 699. Daarbij komen ze standaard voorzien van tubeless velglint én de doordachte Fillmore tubeless-ventielen.

Reserve biedt de velgen op een later moment ook los te koop aan voor $ 150.

Reserve Wheels – Aluminium velgen

De 30|SL en 30|HD-wielen komen standaard met tubeless velglint geïnstalleerd én de Reserve Fillmore tubeless-ventielen met hun hoge ‘flow’. Het monteren van een tubeless band gaat daarmee beduidend gemakkelijker.

Verkrijgbaarheid

Mondjesmaat waren carbon Reserve-wielen verkrijgbaar in Europa, maar het wielenmerk staat aan de vooravond om z’n hele programma breed in de Europese markt neer te zetten. De aluminium wielsets zijn vanaf eind maart in Europa verkrijgbaar. Maar als er aan iets géén gebrek is op de markt is het wel het aanbod aan wielen. Niettemin maakt de uitgebreide garantie, zéker ook bij deze aluminium wielen, Reserve toch wel een erg interessante propositie in een markt met overvloed…

Bron en meer info: www.reservewheels.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments