Mountainbikeroute Zandvoort heeft eerste Schwalbe-reparatiestation

Binnenkort landelijk méér blauwe Schwalbe-zuilen

Bij het mountainbikeparcours van Zandvoort is onlangs het eerste mountainbikereparatiestation van Schwalbe geplaatst. Daarmee zet de bandenfabrikant een meer zichtbare stap in navolging van zijn doel om trailonderhoud te ondersteunen.

Schwalbe sponsort al jaren diverse mountainbikeroutes en -verenigingen. “Met de vernieuwing van de mountainbikekarkassen in 2021, genaamd Decade of Super, werd elk mountainbikekarkas gekoppeld aan een superheld. De ware helden van de mountainbikesport echter zijn de trailbouwers, verenigingen en vrijwilligers die zorg dragen voor het behoud en onderhoud van de parcoursen. Zij zorgen ervoor dat alle bikers deze mooie sport kunnen beoefenen op diverse mtb-parcoursen”, aldus Stefan Treling, Commercieel Directeur Schwalbe.

Mountainbikeroute Zandvoort – Schwalbe Reparatiestation

Schwalbe en de Dunebikers hebben het eerste Schwalbe Reparatiestation van Nederland geplaatst bij het mtb-parcours in Zandvoort. Foto: Schwable.

Samen met de lokale Dunebikers plaatste Schwalbe onlangs zijn eerste mountainbikereparatiestation aan de mountainbikeroute van Zandvoort. De blauwe zuil biedt natuurlijk vooral rechtstreeks ondersteuning aan de gebruikers van het parcours. Maar niet alleen kan elke fietser er terecht, óók wandelaars met wandelkarren of roelstoelgebruikers kunnen bij de zuil terecht om (uiteraard) banden op te pompen, maar eveneens om kleine reparaties uit te voeren.

Mountainbikeroute Zandvoort – Schwalbe Reparatiestation

Naast – uiteraard – een pomp bevat de blauwe zuil ook gereedschappen voor kleine reparaties. Oók andere fietsers, wandelaars met wandelkarren en roelstoelgebruikers kunnen gebruik maken van de pomp en het gereedschap.

Landelijk meerdere Schwalbe reparatiestations

Het reparatiestation aan de mountainbikeroute in Zandvoort is eerste van velen, zo vervolgt Schwalbe in zijn persbericht. Inmiddels hebben verschillende andere verenigingen en onderhoudsploegen ook hun interesse uitgesproken voor een reparatiestation. Dus naast schoonmaakstations van Bike Cleaner zul je dus binnenkort bij meerdere mountainbikeroutes in het land óók een blauwe Schwalbe-zuil met pomp en gereedschappen zien.

Mountainbikeroute Zandvoort – Schwalbe Reparatiestation

Schwalbe heeft inmiddels diverse aanvragen voor plaatsing van de reparatiestations bij meerdere mountainbikeroutes. Je kunt de blauwe Schwalbe-zuil dus in de komende periode bij diverse mtb-parcoursen zien opduiken.

Bron: www.schwalbe.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments