Shimano bestaat 100 jaar en viert dat met jubileum fotoboek

Met de 3.3.3 vrijloop startte Shozaburo Shimano in 1921 in de Japanse stad Sakai het bedrijf dat zijn achternaam meekreeg. Shozaburo’s ogenschijnlijk eenvoudige vrijlooptandwiel was nauwkeurig gemaakt en daarmee was het zijn tijd ver vooruit. 100 jaar later staat zijn firma nog altijd bekend om de hoge mate van precisie waarmee hun producten gemaakt worden.

En wie jarig is, die viert dat. Shimano heeft daarom verschillende festiviteiten voor je in petto. Zo is er een specifieke website en een gelimiteerd fotoboek met de 100 highlights uit het bestaan van de firma.

Shimano Centennial Logo

Wat begon met twee werknemers, groeide uit tot een bedrijf met ruim 11.000 werknemers, verspreidt over 50 verschillende productie-, onderzoeks-, verkoop- en marketingafdelingen over de hele wereld. Maar ondanks de groei is Shimano nog altijd een familiebedrijf met Yozo Shimano, kleinzoon van oprichter Shozaburo, aan het roer.

Shozaburo Shimano

Shozaburo Shimano

3.3.3. vrijloop

Zijn eerste product: de 3.3.3. vrijloop.

Shimano Iron Works

In de 100 jaar die het bedrijf nu bestaat, is het productaanbod flink vergroot. Fietsers kennen het merk uiteraard van befaamde componenten zoals de eerste toegewijde mountainbikegroepset: Deore XT. Ook was Shimano het die de eerste geïntegreerde rem-/schakelgreep ontwikkelde voor de racefiets. Geïndexeerd schakelen; vandaag de dag niet meer weg te denken, maar Shimano was de eerste die er mee op de proppen kwam. Maar naast naven, cassettes, kettingen, derailleurs, cranksets en pedalen, maakt het bedrijf nog veel meer. Ze maken namelijk ook roei- en hengelsportmateriaal. De rode draad bij dit alles is hoge mate van precisie en de toepassing van geavanceerde productietechnieken.

Shimano 100th Anniversary Website en ‘Shimano 100 Works’ fotoboek

100 jaar is een flinke periode en met recht zijn ze daar bij Shimano enorm trots op. Gedurende die periode zijn er talloze mijlpalen gepasseerd en ter ere van dit jubileum licht Shimano 100 hoogtepunten uit het 100-jarige bestaan dan ook uit op een specifieke website en het fotoboek ‘Shimano 100 Works’.

Op die website kun je je ook verdiepen in de technologieën en achtergrondverhalen over de producten die de Japanse firma in al die jaren heeft ontwikkeld en geproduceerd. Ze hebben daar zelfs een 264 pagina tellend fotoboek bij gemaakt. Dit wordt in een beperkte oplage van 2000 stuks uitgegeven. Wil je het hebben? Dat kan, met een beetje mazzel. Die 2.000 exemplaren worden namelijk verdeeld via een loterij. Inschrijven voor de loting kan via www.shimano.com/en/100th/. De inschrijving is open tot 22 mei.

Wie jarig is, trakteert? Nee, dát gaat hier helaas (en eerlijk gezegd, een béétje teleurstellend) niet helemaal op. Want ben je één van de gelukkigen, dan kon je in de gelegenheid om het boek te kopen. Het kost 10.000 Yen (zo’n 78 €), inclusief verzending, maar exclusief de 9% BTW die er bij de douane waarschijnlijk nog bijkomt. Sluit je de koop, dan kun je het boek vanaf september op je deurmat verwachten.

Fotowedstrijd

Geen geluk gehad bij de loterij? Dan heb je nog de kans om alsnog een fotoboek te bemachtigen. Gratis zelfs! Shimano houdt ook een fotowedstrijd. Daarbij hebben ze verschillende thema’s, met elk hun eigen termijn. Deelname is geheel gratis en je kan er – naast het ‘Shimano 100 Works’ fotoboek – ook andere prijzen mee winnen. Deelnemen doe je hier.

Shimano Happy One Hundred Strava Challenge

Wil je Shimano-producten winnen door simpelweg te fietsen? Dat kan ook. In samenwerking met Strava is er de Shimano Happy One Hundred Strava Challenge. Om hieraan mee te doen moet je logischerwijs een Strava-profiel hebben. Daarna meld je je aan op de specifieke Strava-pagina om deel te nemen aan de Challenge. Trap vervolgens 100 kilometer weg op de bike en ondergrond naar keuze. Doe dit vóór 29 maart en je dingt mee naar een set pedalen én schoenen voor op de wegfiets, mountainbike of gravelbike. Kijk voor alle details op de specifieke Strava-pagina.

Bron: bike.shimano.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments