Shimano introduceert nieuwe clipless trailpedalen

Nieuw ‘instap-model’: PD-ME700

Soms wil je nét even wat meer support onder je voeten, wanneer je niet ingeklikt bent. Een clipless pedaal met een grotere kooi biedt dan uitkomst. Shimano heeft al jaren diverse clipless pedalen met een vergrootte kooi in het programma, waarbij niet zelden de goedkopere de meest duurzame waren.

Ter vervanging van de M530, die al een jaar of 9 ‘meedraait’, lanceert Shimano nu de PD-ME700.

PD-ME700 bovenaanzicht

In tegenstelling tot het XT en XTR trail pedaal, heeft dit pedaal dus géén groepsbenaming, maar met de 7-serie codering zet Shimano hun nieuwste pedaal min-of-meer neer op Deore en SLX-niveau. Net als de duurdere pedalen, heeft ook de PD-ME700 nu een grotere kooi dan zijn voorganger. In totaal is de kooi nu 7,7 mm langer dan die van de PD-M530. Vervolgens is ‘ie ook nog eens 1,2 mm dunner.

Shimano PD-ME700 Isometrisch aanzicht

In tegenstelling tot ‘echte’ platform pedalen, sta je echter bij dit soort combinatie-pedalen in ingeklikte toestand nauwelijks óp de kooi. Wat is het nut dan, hoor ik je vragen? De vergrootte kooi geeft iets meer zekerheid wanneer je niet bent ingeklikt, het helpt in veel gevallen ook het inklikken te vergemakkelijken in lastige situatie en tot slot biedt het een extra graad van bescherming van de bindingen wanneer je bijvoorbeeld over flink wat rotsen stuitert.

Shimano PD-ME700 met schoen

Shimano heeft de achterzijde van de kooi nu wat verhoogd, zodat je schoen er ook effectief er wél (eerder) op rust en er dus méér ondersteuning is.

De kooi is van aluminium, de as van chromoly staal en ze wegen 540 gram per paar. De nieuwe PD-ME700-pedalen zijn vanaf eind augustus leverbaar voor € 47,99 en worden standaard geleverd met een paar SM-SH51-schoenplaatjes.

Bron: bike.shimano.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments