SQlab Innerbarends vernieuwd: nu te integreren met handvatten

Sinds brede sturen de norm zijn, zijn bar-ends een zeldzaamheid geworden. Als je ze al herinnert, ben je waarschijnlijk al redelijk wat jaren op pad op de fiets. De Duitse ergonomiespecialist SQlab ziet de extra, haaks op het stuur staande, handvatten nog steeds zitten. Maar niet – zoals de naam impliceert – aan het einde van het stuur, maar aan de binnenzijde van je handvatten. SQlab introduceert nu met de 410 en 411 Innerbarends 2.0 enkele vernieuwingen waardoor ze met SQlab’s 711- en 7OX-handvatten kunnen worden gecombineerd en daarmee dus minder ruimte op je stuur innemen.
SQlab Innerbarends 410 en 411 vernieuwd

In z’n persbericht gaat SQlab onder meer in op het besparingen van tot wel 14 watt bij gebruik van Innerbarends. Dat klinkt flink – en in feite is dat ook wel zo. Maar dat gaat over een studie van SQLab zelf, waarbij de biker 36 km/u gemiddeld rijdt. Juist ja. Dat is best wel een stevig potje pedaalbeuken, oud-Hollands harken, of noem het gewoon het betere stoempwerk. Met je handen rond de Innerbarends haal je in elk geval een aerodynamische voordeel(tje), maar meer nog: ze geven je simpelweg een extra, meer ontspannen, handpositie op je stuur. En met name die afwisseling vond collega Lars enorm fijn op de lange stukken tussen mountainbikeroutes in en reden genoeg om ze te overwegen.

SQlab 411 Innerbarends 2.0

Inmiddels heeft SQlab z’n 410 en 411 Innerbarends vernieuwd en introduceert nu versie 2.0 van beide modellen. Uiteraard zijn beide modellen met alle reguliere handvatten te combineren, maar één van de vernieuwingen zit hem in z’n klemconstructie. Want door het uitnemen van een vulring, kun je zowel de 410 als 411 Innerbarend gebruiken om de klemband van SQlab’s 711- en 7OX-handvatten vervangen. Daarmee is het samenspel tussen handvat en de Innerbarend een stukje compacter. En op sturen waar je naast remgrepen ook nog diverse hendels hebt voor je veerelementen en/of dropper, kan zo’n ruimtebesparende maatregelen prima van pas komen. Enerzijds om het simpelweg allemaal ‘kwijt te kunnen’, anderzijds om het ook nog ergonomisch bedienbaar te houden.

De blauwe ring gebruik je om de Innerbarends rechtstreeks op je stuur te monteren naast je handvatten.

Neem de blauwe ring uit, laat de (zwarte) klemband van je SQlab 711- of 7OX-handvatten weg en gebruik de Innerbarend als klemband voor de meest compacte setup.

De 410 Innerbarend zet SQlab neer voor ‘MTB tour & travel’ en heeft de solide vorm van de vorige generatie 411 Innerbarends. De nieuwe 411 Innerbarend daarentegen volgt nu het ontwerp van de 411 R Carbon, die een wat compactere doorsnede heeft en bovendien een plattere uitloop aan de onderzijde. Maar met een prijs van € 39,95 en een gewicht van 56 gram (per set) is de nieuwe 411 Innerbarend meteen een stuk vriendelijker geprijsd dan de slechts 16 gram lichtere 411 R Carbon die € 169,95 kost. Merk daarbij óók op dat die 411 R Carbon niet geïntegreerd kan worden met de handvatten. De nieuwe 410 Innerbarend kost overigens óók € 39,95 en weegt 104 gram per set.

SQlab Innerbarends 410 en 411

Links de 410 en rechts de 411 Innerbarend. Qua breedte zijn ze nagenoeg identiek…

… maar met name de onderzijde verschilt, waarbij de 411 (links) het profiel volgt van de 411 R Carbon.

Bron en meer info: www.sqlab.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments