Stapelbare multitool van Wolftooth én Magura

Om te mountainbiken is een mountainbike vrij essentieel. Een helm behoort ook tot de standaarduitrusting en hetzelfde geldt voor een multitool om onderweg snel iets te kunnen rechtzetten, aandraaien of repareren. Ondanks dat het aanbod niet bepaald gering is, denken de Amerikaanse onderdelenmaker Wolftooth en Duitse remmenfabrikant Magura daar nog iets aan toe te kunnen voegen. Gezamenlijk brengen ze een stapelbare multitool met essentiële gereedschappen, inclusief een bandenlichter en gereedschap voor reparaties aan je remsysteem.

Wolftooth Magura Multitool

Uiteraard staat het je volledig vrij om zónder reparatiemateriaal op pad te gaan. Maar blind vertrouwen hebben in de techniek van je bike en het mobiele telefoonnetwerk is op z’n minst wenkbrauwfronsend. Er zijn bovendien maar weinig redenen om géén multitool mee te nemen. De afwegingen die je wel moet maken is wat je strikt nodig hebt en hoeveel ruimte dat in neemt. En als het antwoord is dat je zowat je hele gereedschapskist nodig denkt te hebben, moet je misschien eerder overwegen om eens naar een andere bike (en/of monteur) uit te zien. Anderzijds is het tegenwoordig geen uitzondering dat je zowel inbus- als torxbouten op je bike hebt, waardoor ‘het meest essentiële’ alsnog redelijk wat verschillende gereedschappen inhoudt.

Wolftooth 8-bit Pack Pliers

Wolftooth Components biedt met de 8-bit Pack Pliers een multitool aan met een behoorlijk breed arsenaal aan gereedschappen. Je kan deze tool gerust zien als een uitgebreidere versie van de door ons eerder geteste Master Link Combo Pliers. De 8-bit Pack Pliers is CNC gefreesd uit aluminium, waarbij de met een scharnierpunt gedeelde behuizing ook dubbelt als tang. Je kan daarmee niet alleen je ketting mee openen, maar óók vastzittende ventielmoeren en/of -kernen mee losdraaien. Binnenin vind je 8 bitjes voor diverse type boutkoppen. De bitjes worden op hun plek gehouden door magneten.

Wolftooth Magura Multitool

Inhoud

  • 2 / 2,5 / 3 / 4 / 5 / 6 / 8 mm inbusbitjes;
  • T10 / T25 Torxbitjes;
  • Platte schroevendraaier #3.5;
  • Kruiskopschroevendraaier #2;
  • Sleutel voor spaaknippel en ventielkern;
  • Vijl om ventielschacht schoon te maken;
  • Tang om ketting te openen;
  • Tang om ventielmoer te openen of ventielkern uit te nemen;
  • Opslagruimte voor een snelsluiter voor je ketting.

De magneten worden ook gebruikt om het gereedschap nog verder uit te breiden. Wolftooth biedt diverse uitbreidingen binnen z’n 8-bit System. Zo is er een combinatie van een kettingpons en mes, maar ook diverse bandenlichters met extra functionaliteiten.

Dankzij z’n lengte én de draaibare bit-opname, kun je met de Wolftooth 8-bit Pack Pliers behoorlijk wat kracht zetten om bijvoorbeeld een strak vastgedraaide steekas los te krijgen.

Magura Disc Brake Tool: Bandenlichter met Magura-specifieke functies

In samenwerking met Magura heeft Wolftooth nu een bandenlichter ontwikkeld waarmee je óók je schijfrem kunt richten, nadat-ie krom is getrokken of verbogen bij bijvoorbeeld een val. Twee andere openingen in de bandenlichter zijn er voor om de minimale dikte van je (Magura) remschijf en (Magura) remblokken te controleren. Al kun je je hardop afvragen in hoeverre je dat onderweg moet of wilt doen. Maar goed; je kan dit soort meetinstrumenten maar hebben… Tot slot is het specifieke Magura-gereedschap voorzien van sleutel om de 8 mm klemfitting van de remleiding na te draaien. Ook hierbij kun je je afvragen of je niet beter gewoon kunt stoppen met fietsen als er olie uit je remsysteem loopt…

Magura Disc Brake Tool

Om als bandenlichter te fungeren is de Magura Disc Brake Tool deels gemaakt uit kunststof.

Magura Disc Brake Tool

De kern is van aluminium, waarbij er aan het uiteinde diverse openingen zijn aangebracht. Daarmee kun je onder meer je remschijf richten.

Magura Disc Brake Tool

De 8 mm zeskant past op de moeren van de remleiding bij alle remsystemen van Magura (en sommige andere merken).

De multifunctionele, Magura-specifieke Disc Brake Tool annex bandenlichter is gemaakt uit een combinatie van aluminium en kunststof. Je koppelt hem op/aan de 8-bit Pack Pliers door magneten. Samengesteld is de multitool 147 mm lang, 20 mm breed en 17 mm dik. Daarmee zou-ie nog altijd redelijk gemakkelijk in het zakje van je shirt passen.

Prijs

De Magura-specifieke Disc Brake Tool is los te koop voor € 19,90 en de Wolftooth 8-bit Pack Pliers kost € 89,90. Maar nu komt het: als je beide in een set bij Magura koopt, ben je ze óók € 89,90 verschuldigd. Oftewel: de de Wolftooth 8-bit Pack Pliers én de Magura Disc Brake Tool samen als set is prijstechnisch veel interessanter.

Wolftooth Magura Multitool

Bron en meer info: www.magura.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments