Stopt American Eagle? Ridley nieuwe sponsor Bart Brentjens Racing

CST Post NL MTB Racing wordt KMC MTB Racing Team

Zojuist kwam het nieuws naar buiten dat het CST Post NL MTB Racing – het team van Bart Brentjens – vanaf 2023 een iets kortere naam krijgt, namelijk KMC MTB Racing Team. Het meest opmerkelijke daarbij is dat de Belgische fietsfabrikant Ridley het stokje overneemt van Bart’s eigen American Eagle. Betekent dit het einde van het merk dat Bart een nieuw leven gaf?

Toegegeven: suggestief is de titel wel. En hoewel we proberen om géén clickbait-titels toe te passen, is de vraag in de titel wel een oprechte. Het was het eerste wat bij ons opkwam toen we deze ochtend het persbericht van Ridley ontvingen waarin het Belgische merk aankondigt dat het de nieuwe fietssponsor is voor Bart Brentjens’ internationale mountainbikewedstrijdteam. Het is simpelweg opvallend, want Brentjens’ atleten rijden al heel wat seizoenen op American Eagle. Een merk dat de oudere bikers nog kennen uit lang vervlogen tijden; Bart won tijdens de Zomerspelen in Atlanta in 1996 op een American Eagle zijn Gouden medaille. Het merk verdween ergens in de jaren ’00 van de markt. Maar Bart blies het nieuw leven in samen met Henk Schipper, die onder meer achter wielenmerk FFWD zit.

American Eagle Atlanta 2.0 – Bart Brentjens Mountainbike Racing Team

De Atlanta 2.0; American Eagle’s hardtail. Foto: www.mountainbikeracingteam.com

De hardtail, fullsuspension en sinds kort de e-mtb die American Eagle in z’n programma heeft, kom je echter niet extreem veel tegen in het wild. Het is je dan ook vergeven wanneer je zou denken dat het merk vooral bestaat om het team te voorzien van materiaal. De vraag of Bart Brentjens en Henk Schipper met het merk dan ook stoppen na de wissel naar Ridley is dan ook niet heel vreemd, maar het antwoord van Bart op onze expliciete vraag is echter kort en duidelijk: “American Eagle blijft gewoon bestaan.”

KMC MTB Racing – Joachim Aert, Bart Brentjens, Christ Bakker

Bart in het midden, links geflankeerd door Joachim Aerts van Ridley en rechts Christ Bakker van KMC.

KMC nieuwe titelsponsor

Naast dat de atleten van Bart op de onlangs geïntroduceerde Ridley Probe RS hardtail en Raft fullsuspension zullen rijden, verandert er nog meer. Bandenfabrikant CST, Bafang en Post NL nemen afscheid als titelsponsor. Post NL blijft het team op weg naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs echter wel sponsoren. De nieuwe titelsponsor is kettingfabrikant KMC en de nieuwe teamnaam is dan ook KMC MTB Racing Team.

KMC is al jaren sponsor en materiaalleverancier voor Brentjens’ team. Nu wordt die samenwerking dus verder geïntensiveerd. Voor fietsfabrikant Ridley betekent de samenwerking met het KMC MTB Racing Team dat ze nu voor het eerst een stap zetten naar de wereldbeker mountainbike.

Vanaf 2023 zal het KMC MTB Racing Team gebruik maken van het nieuwe Probe RS hardtailframe van Ridley. Dit in Portugal gemaakte carbon frame weegt in de maat medium slechts 760 gram!

Op de hedendaagse wereldbeker crosscountryparcoursen valt voor menig atleet de keuze eerder op een fully. Oók die heeft Ridley sinds kort in z’n programma in de vorm van de Raft. Die is er met 100 en 120 mm veerweg. We zijn benieuwd welke versie uiteindelijk gebruikt zal worden.

Bronnen: www.ridley-bikes.com & www.mountainbikeracingteam.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments