Video | Parcours previews WK mountainbike 2021 Val di Sole

Sinds woensdag is het Wereldkampioenschap mountainbike 2021 in Val di Sole op gang getrokken. Tot en met zondag 29 augustus wordt er gestreden om de wereldkampioenschapstitel cross country, downhill, 4-cross, e-mountainbike én short track.

We werpen een blik op zowel het cross-country parcours voor de wedstrijden op zaterdag en het downhill parcours zoals dat zondag de scherprechter zal zijn.

WK Mountainbike 2021 Val di Sole

Lastig te volgen

Zoals we gisteren al aangaven: het Wereldkampioenschap live volgen vanuit je luie strandstoel, bank, bed of welke andere plek behalve in Val di Sole zelf, is een beste uitdaging. De UCI verkoopt uitzendrechten voor het WK altijd los van die van de Wereldbeker. Die Wereldbeker wordt altijd breeduit in beeld gebracht en zonder al te veel gedoe aangeboden door Red Bull TV. Voor het WK melden ook altijd diverse nationale zenders, naast ook grote – veelal commerciële partijen – zich voor uitzendrechten. Zo ook in dit geval. Met – helaas – als gevolg dat je het WK zowat exclusief achter pay-walls zoals die van Eurosport en in samenwerking met GCN is verdwenen, of je moet tevreden zijn met korte samenvattingen later op de avond (Eurosport televisie).

Kijk niettemin voor een uitzendoverzicht in ons andere artikel. Heb je nog andere kijkopties gevonden, laat het ons en iedereen weten via een reactie onder dit artikel of op Facebook.

Parcours preview cross-country

De Pool Przemek Gierczak stuurt en stuitert over het cross-country parcours:

Parcours preview downhill

Luca Shaw en Greg Minnaar nemen je om deze video te voet mee over het ruige downhill parcours met volop stenen:

Troy Brosnan en Kye A’Hern reden het parcours in juli al eens, nog voor het afgetaped en exact was opgemaakt voor het WK:

Officiële website van het WK: www.valdisolebikeland.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments