World Cup Albstadt 2022 | De nieuwste trends uit de pits

Dit weekend vindt in het Duitse Albstadt de eerste Europese World Cup plaats. Een maand na de openingswedstrijden in Petropolis, Brazilië, is dit ronde twee van de crosscountry wereldbeker. Uiteraard kun je de wedstrijden live volgen via Redbull.tv. Maar ook onze collega Coen is dit hele weekend ter plaatse. Hij aanschouwt er het – vooralsnog regenachtige – gebeuren door zijn cameralens met vandaag eerst een rondje door de pits.

Tekst & foto’s: Coen de Jongh

World Cup Albstadt 2022: de nieuwste trends uit de pits

Na twee Covid-19 jaren lijkt ook de wereld van de mountainbike World Cups weer wat normaler te worden. Niet meer iedere dag verplicht testen, niet meer overal met een mondmasker lopen en de wedstrijden zonder publiek. Dit weekend zijn we aanwezig in Albstadt om de foto’s te maken die je elders nog niet had gezien. Om te beginnen met de nieuwste trends op het gebied van de mountainbike die we hier links en rechts in de verschillende team-tenten zien.

SpongeBobBike?

Over smaakt valt te twisten: persoonlijk hou ik wel van een fiets die eruitziet alsof SpongeBob eroverheen gekotst heeft. Voor de kenners: welk frame zien we verdekt onder alle stickers?

World Cup Albstadt 2022 Pits – Specialized Christopher Blevins

Er mankeert niets aan je scherm of je ogen: dit is de custom painted Specialized van Christopher Blevins, waar de design-afdeling op los is gegaan (of toch iemand met minder vaste hand de stickers heeft geplakt…).

World Cup Albstadt 2022 Pits – Pink & Trek

Bijgeloof of aandacht voor details: roze bidonhouderboutjes én een roze poetsdoek. “Je mag ALLEEN met roze doekjes aan mijn fiets komen” schijnt Evie Richards gezegd te hebben… maar misschien heb ik dat gedroomd.

Trek toolbox

Met zo’n legergroene toolbox heb je bij de douane op het vliegveld ongetwijfeld wat uit te leggen.

World Cup Albstadt 2022 Pits – Toolbox Alpecin Fenix

Custom toolboxen waren al langer een trend (ook hier op de redactie): met carbon en gepopnagelt leer is echter een variant die we nog niet eerder gezien hadden.

Ketting schoonmaken: met het handje

Deze mechanic neemt de uitdrukking ‘met de hand schoonmaken’ wel héél letterlijk.

World Cup Albstadt 2022 Pits – Tandwiel poetsen met je vingers

De vingerpoets-trend is ook Bij Scott-Sram aangeslagen.

Rockrider en Birkenstocks

Omdat het kan: met een Rockrider (van Le Décathlon) een World Cup rijden en een fiets schoonspuiten op je Birkenstocks… want die zijn waterdicht!

Trek BlueTires

Nieuw bij Trek: banden met een blauwe binnenkant! Voor extra lekprotectie. Kan ook zijn dat het restanten latex zijn trouwens…

World Cup Albstadt 2022 Pits – To Fully or not to Fully

To fully or not to fully. Bij de World Cup in Albstadt is dat altijd de vraag…

World Cup Albstadt 2022 Pits – Henrique Avancini

Mijn Braziliaans-Portugees is wat roestig, dus welke grap net verteld werd kon ik niet volgen. Feit is wel dat de goedlachse Henrique Avancini de enige topper was die zich vandaag niet had opgesloten op een hotelkamer.
Geplaatst in Specials en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments