Zondag 11 september: Red Bull Hardline 2022 – Live!

(Extreem) Downhillen in de achtertuin van de Atherton’s

Tradities zijn er (soms) om in ere te houden. De Red Bull Hardline bijvoorbeeld. Een downhillwedstrijd voor genodigden in de achtertuin van de Atherton-familie in Wales. Zie het als een einde-seizoensfeestje voor een select groepje downhillers, die kort na de laatste wereldbeker in Val di Sole even stoom komen afblazen bij ‘world’s toughest downhill mountainbike race’. Red Bull zendt zondag 11 september de finale van de Hardline 2022 uit via z’n livestream.
Brage Vestavik rides the course at Red Bull Hardline 2022

Foto: Dan Griffiths / Red Bull Content Pool

De wereldbeker downhillparcoursen zijn al best pittig, soms zelfs ronduit extreem. Maar het kan nog altijd gekker (…). En laat het maar aan de Atherton familie over om dat aan te tonen. In hun eigen bikepark in de Dyfi Valley in Wales organiseren ze dit jaar voor de achtste maal de Redbull Hardline. Het concept van de Red Bull Hardline is simpel: ‘We nodigen wat rijders uit voor een feestje en leggen een parcours aan dat nog wat stapjes verder gaat dat menig World Cup downhillparcours. We zien wel hoever we komen,’ aldus de Atherton’s.

Voor 2022 is het Red Bull Hardline parcours weer bijgepunt, of zeg maar gerust flink op de schop gegaan. Er zijn flink wat grote/lange sprongen bij gekomen. De roadgap die groot genoeg is om de A2 bij Breukelen te ‘clearen’ is gebleven…

Gee Atherton zal zelf óók weer aan de start staan, nadat-ie iets meer dan een jaar geleden een enorme crash had tijdens het filmen van ‘The Knife Edge’ en daar van alles brak, lichamelijk en geestelijk…

Gee Atherton at Red Bull Hardline 2022 in Dinas Mawydd, Wales.

Foto: Dan Griffiths / Red Bull Content Pool

Terugblik Top 3 runs Red Bull Hardline 2021

Preview 2022

Red Bull Hardline 2022 Livestream zondag 11 september

Red Bull zond voorheen ook de kwalificatiewedstrijden uit, maar voor deze Hardline 2022-editie houden ze het bij het spektakel van de finale. Op zondag 11 september kun je de verrichtingen volgen vanaf 14:00 uur via de Livestream op redbull.tv.

Red Bull Livestream

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments