Zondag 16 juli: Red Bull Hardline 2023 – Live te volgen via Red Bull!

(Extreem) Downhillen in de achtertuin van de Athertons

Tradities zijn er (soms) om in ere te houden. De Red Bull Hardline bijvoorbeeld. Een downhillwedstrijd voor genodigden in de achtertuin van de Atherton-familie in Wales. Zie het als een downhillfeestje voor een select groepje downhillers, dat de grenzen bij de ‘world’s toughest downhill mountainbike race’ nog wat verder wil verleggen dan ze bij de wereldbeker al moeten doen. Red Bull zendt op zondag 16 juli de finale van de Hardline 2023 uit via z’n livestream.

Update zondag 16 juli 8:00 uur: door extreem slecht weer is het niet zeker dat het evenement door gaat. Als Red Bull Hardline 2023 alsnog door gaat, volgt de uitzending ná het evenement.

Brage Vestavik rides the course at Red Bull Hardline 2022

Foto: Dan Griffiths / Red Bull Content Pool

De wereldbeker downhillparcoursen zijn al best pittig, soms zelfs ronduit extreem. Maar het kan nog altijd gekker (…). En laat het maar aan de familie Atherton over om dat aan te tonen. In hun eigen bikepark in de Dyfi Valley in Wales organiseren ze dit jaar voor de negende keer de Redbull Hardline. Het concept van de Red Bull Hardline is simpel: “We nodigen wat rijders uit voor een feestje en leggen een parcours aan dat nog wat stapjes verder gaat dat menig World Cup downhillparcours. We zien wel hoever we komen”, aldus de Atherton’s.

Terugblik Top 3 runs Red Bull Hardline 2022

Parcours preview 2023

Wat er zo heftig is aan de Red Bull Hardline? Ronan Dunne neemt je mee over parcours zoals het er voor de 2023-editie bij ligt:

Bernard Kerr en Jess Blewitt laten je in detail zien hoe tricky Hardline 2023 werkelijk is:

Red Bull Hardline 2023 Livestream zondag 16 juli

De finale van de Red Bull Hardline 2023 is zondag 16 juli via de livestream hier onder of op redbull.tv te volgen vanaf 14:45 uur!

Update: door extreem weer in Wales wordt inmiddels géén publiek toegelaten tot het evenement en het is ook nog niet of Red Bull Hardline 2023 doorgang zal hebben. Als de wedstrijd gewoon doorgaat, wordt de wedstrijd niet live uitgezonden vanaf 14:45 uur. Een integrale uitzonding volgt dan ná de wedstrijd via Red Bull TV en Red Bull Bike YouTube.

Update 2 – Zondag 16 juli 15:00 uur: Door het extreme weer is Red Bull Hardline 2023 geannuleerd helaas.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments