Wolf Tooth Remote 360: extreem flexibel instelbare dropper-hendel

Ondanks het verdwijnen van de linker shifter voor het bedienen van een voorderailleur, is het stuur er niet bepaald opgeruimder door geworden. Hendels voor bediening van de lock-out van de voorvork en soms de achterdemper én een hendel om de dropper-zadelpen vechten maar al te vaak om dezelfde ruimte. En áls je dan al een passende combinatie hebt gevonden, dan is het nog maar de vraag hoe ergonomisch de bediening is. Wolf Tooth komt daarom met de Remote 360; een dropper-hendel met haast ontelbare montagemogelijkheden.

Hoe moeilijk kan óf moet het zijn… een hendel op het stuur op de dropper-zadelpen te bedienen? Iedereen die op een fully rijdt met vanaf het stuur bedienbare veerelementen weet hoe lastig het kan zijn om alles fatsoenlijk te combineren. Met z’n Remote 360 probeert Wolf Tooth dat wat gemakkelijker te maken.

Wolf Tooth Remote 360

Om te beginnen heeft de hendel van de Remote 360 heeft niet één bewegingsrichting. Nee, je kantelt hem gewoon weg in de richting die het beste past bij hoe jouw duim beweegt. Zoals een joystick bedien je hem omhoog, omlaag, ergens tussenin… het kan allemaal, zonder dat ook maar iets verstelt. “Dat is niets nieuws!” hoor ik je denken. Klopt. Zo ging onder meer Crank Brothers Wolf Tooth al heel wat jaren geleden voor. Ook op de BMC Speedfox kwamen zes jaar geleden een hendel tegen die op dezelfde manier werkt.

Wolf Tooth Remote 360 dropper-zadelpen hendel

Wolf Tooth gaat met de Remote 360 echter toch nog een stukje verder. Want de hendel is in zijn geheel ook draaibaar op de montageklem, die op zijn beurt uiteraard geheel rond het stuur kan draaien. En dat maakt dat je in eens heel veel meer mogelijkheden hebt om de hendel te positioneren en te bedienen. Boven, of onder het stuur? Of ergens tussenin? Het kan allemaal. Je zou hem in sommige posities zelfs kunnen bedienen met je wijsvinger.

De Wolf Tooth remote werkt met alle mechanisch bediende droppers. Je koopt hem voor 56 euro. Voor 9,95 euro koop je ook nog een bijpassende binnen- en buitenkabel mee.

Een remote-hendel voor de voorvork én een hendel voor de dropper-zadelpen gaan niet altijd even lekker samen. Dankzij de bewegingsvrijheid die de Remote 360 van Wolf Tooth biedt, ben je niet langer gebonden aan één bewegingsrichting van de hendel voor de bediening. In deze setup bedien je hem meer naar het stuur toe/naar boven. En dat zou zelfs met je wijsvinger kunnen.

Bron en meer info: wolftoothcomponents.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments