Zondag 26 maart: 26 inch wedstrijd tijdens GP Kivada

Retro racers get ready

De maand maart staat bij veel wedstrijdbikers met stip in de agenda. Deze maand markeert namelijk al heel wat jaren de start van een nieuw mountainbikewedstrijdseizoen. En eveneens is al jaren de mountainbikewedstrijd in Berlicum de eerste in de nationale reeks wedstrijden. Op zaterdag 25 en zondag 26 maart wordt op en rond recreatieterrein Engelenstede de GP Kivada gereden. En onderdeel van deze wedstrijd is een (funklasse) Oldskool 26 inch categorie!

Net onder de rook van ‘s-Hertogenbosch ligt Berlicum. En al jaren vormt dit Brabantse dorp de seizoensopener voor wat ooit Nederlandse Topcompetitie Mountainbike heette. Ook nu is het de officieuze aftrap van het 2023-mountainbikewedstrijdseizoen. Dit jaar wordt er op twee dagen gereden en gestreden. Op zaterdag 25 maart is het de beurt aan de jeugdcategorieën. De dag wordt afgesloten met een een funklasse wedstrijd dames en heren, waarvoor je dus géén wedstrijdlicentie nodig hebt. Op zondag 26 maart is het programma gevuld met westrijden voor Master, Nieuwelingen, Junioren en Elite mountainbikers en mountainbikesters.

Zondag 26 maart: 26 inch wedstrijd

Het 4,5 kilometer lange parcours van de GP Kivada wordt op zondag 26 maart óók het toneel voor een heuse 26 inch wedstrijd. Juist ja; die wielmaat die ooit dé standaard was, maar inmiddels grotendeels tot de geschiedenisboeken behoort. Om 12:30 uur wordt het startschot gegeven voor een wedstrijd op museumstukken old skool materiaal, waarbij de wedstrijd als een open klasse wordt gereden. Dat betekent dus dat je óók zonder wedstrijdlicentie deel kunt nemen… zolang je bike maar 26 inch wielen heeft. De organisatie stelt geen specifieke leeftijdseisen aan zowel deelnemers als bikers.

Diverse oud-wedstrijdbikers hebben zich aangemeldt… en dat betekent maar één ding: gestreden wordt er! Als ze daarbij ook nog de fietstenue’s van weleer aan hebben zoals bij de retro race bij de Hel van Groesbeek een paar jaar geleden, wordt het in elk geval een oogverblindende aangelegenheid.

26 inch mountainbike wedstrijd berlicum 2023

Oud spul hoort thuis in een verzorgingstehuis museum? Nee hoor! En oude fietsen ook niet…

Het Jeroen van Roekel van het Mountainbike Museum zal óók met een pop-up museum aanwezig zijn. Ook diverse andere verzamelaars zullen hun antiek, rollend op 26 inch wielen, ten toonstellen.

Deelname aan de wedstrijd kost € 8,00. Toeschouwen is gratis.

Meer informatie: mtbwedstrijdberlicum.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments