26-28 juni: Grinduro Lenzerheide, Zwitserland

Can you grind bro?

Voor velen grijpt gravelen terug naar de dagen dat het leven simpeler was. Zoals in de eerste dagen van het mountainbiken. Gewoon op pad, elkaar wat uitdagen en aan het einde van de rit neerploffen bij een haardvuur. En voor de drank geldt hetzelfde als voor de verhalen: hoe sterker, hoe beter.

Gravel-evenementen zijn er inmiddels te kust en te keur. Dat kan binnen de landsgrenzen, ook ver buiten onze grenzen zul je gelijkgestemden vinden. Zo ook bij de Grinduro.

Grinduro? Ja, gravel en enduro in één. Maar daar blijft het niet bij aldus de organisatie:

“In short, Grinduro is just what the name suggests: Gravel Road Race + Mountain Bike-Style Enduro = one long loop of pavement and dirt, where finishing times aren’t based on overall loop time, but four timed segments (each roughly five-to-seven minutes).

But Grinduro is not just a bike race. It’s a celebration of cycling with as much emphasis on the fun as the ride, with excellent food, an impressive display of art and incredible handmade bikes, live music, camping and a festival atmosphere.”

Grinduro begon in Amerika, maar deed vorig jaar al diverse landen in Europa aan. Dit jaar is dat Zwitserland. Van 26 tot en met 28 juni kun je met je gravelbike, goede zin en feestmuts terecht in Lenzerheide. Menig biker kent deze plek uiteraard van het bikepark en de UCI Mountainbike World Cup.

Uiteraard wordt er geraced, maar het is tegelijkertijd dus ook een festival, campingparty, familie-uitje en er worden prijzen uitgereikt voor onder meer de mooiste fiets, het meest bijzondere kostuum; niemand gaat met lege handen naar huis. Het is dus eigenlijk een soort van singlespeed-event maar dan mét versnellingen. Althans: ze zijn niet verplicht, dus je mag als singlespeeder ook gewoon meedoen.

Er zijn 300 plekken beschikbaar voor het hele festijn. Deelnemen kost je CHF 222.00. Dat is inclusief ontbijt op zaterdag en zondag, lunch en diner op zaterdag, en eten tijdens de wedstrijd op zaterdag. Muziek en een plekje op de camping zijn ook inclusief. Upgrades zijn er in de vorm van de deelname aan een proloog op vrijdagavond en ruimte voor een camper, of een bed in een niet verplaatsbaar huis met vaste muren en een dicht dak.

Bron, meer informatie en inschrijfmogelijkeden: www.grinduro.com

Geplaatst in Events, Gravel en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments