Uganda Cycling Trail: 1.600 kilometer aan fietsroutes door Oeganda

Oeganda: “Het best bewaarde geheim in de fietswereld”

Voor velen is Afrika niet het eerste dat opkomt wanneer er aan fietsbestemmingen wordt gedacht. Maar als het aan Red Dirt Uganda ligt, komt daar verandering in. Met de Uganda Cycling Trail van 1.600 kilometer probeert de organisatie het Oost-Afrikaanse land op de fietskaart te zetten. De route bestaat uit 22 etappes en is gratis beschikbaar. Met deze route en de informatie online kun je zelf je ultieme fietsavontuur in Oeganda samenstellen.
Uganda Cycling Trail: 1.600 kilometer aan fietsroutes door Oeganda

“Het best bewaarde geheim in de fietswereld”

Volgens initiatiefnemer en eigenaar van reisorganisatie Red Dirt Uganda, Thies Timmermans, is Oeganda een perfecte fietsbestemming. Het land in Oost-Afrika kent groene theeplantages, wilde rivieren, sneeuwtoppen op gebergtes, regenwouden met berggorilla’s en chimpansees en rode zandwegen. Bovendien herbergt het ontelbare onontdekte routes en is de Engelstalige bevolking vriendelijk en gastvrij.

Oeganda staat bekent als de parel van Afrika, maar kent absoluut geen massatoerisme. Het merendeel van de avonturiers die het land aandoen bezoeken er de nationale parken. Die parken staan vooral bekend om de bedreigde berggorilla’s en savannadieren zoals olifanten, kamelen en zebra’s.

Uganda Cycling Trail: 1.600 kilometer aan fietsroutes door Oeganda

Uganda Cycling trail: zelf samen te stellen avontuur

De Uganda Cycling Trail is 1.600 kilometer lang en begint in het zuidwesten van Oeganda en eindigt in het noordoosten van het land. Die 1.600 kilometer is onderverdeeld in 22 etappes, waarbij je zelf bepaalt wat je rijdt en in welk tempo. De route is bovendien ontwikkeld voor een brede doelgroep: zowel de minimalistisch bikepacker als de biker die graag door middel van een gids en vooraf georganiseerde accommodaties het avontuur aangaat.

De route is geschikt voor de mountainbike, gravelbike…

… of de ouderwetse Roadmaster, waar de lokale bevolking op rijdt. Alexander Bongers en Lawrence Kakende reden op deze fiets in 30 dagen de 1.600 kilometer van de Uganda Cycling Trail .

Het gaat hierbij dus niet om een pakketreis of een georganiseerde fietsevenement. De route van de Uganda Cycling Trail is gratis te downloaden en hoe, wanneer en hoe ver je rijdt, bepaal je zelf. Niettemin wil men je met de website Uganda Cycling Trail wel wegwijs maken in de individuele (voorgestelde) etappes en de mogelijkheden rondom de route. Je vindt er hotels, activiteiten, restaurants en zelfs fietsenmakers in de omgeving, zodat je jouw ultieme fietsavontuur in het Oost-Afrikaanse land zelf kan samenstellen.

Bron: www.reddirtuganda.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments