Video | Sink Into the Earth: Lael Wilcox rijdt de Arizona Trail

1.323 kilometer bikepacken in 9 dagen

Lael Wilcox – Arizona Trail

De Arizona National Scenic Trail (Arizona Trail in het kort) is een ruim 1.300 kilometer lang pad van Mexico naar de staat Utah in Amerika en loopt, zoals de naam doet vermoeden, door de Amerikaanse staat Arizona. Het koppelt woestijnen, bergen, kloven, bossen, geschiedenis, gemeenschappen en mensen met elkaar. Het pad is verboden terrein voor gemotoriseerd verkeer. Op ‘een klein stukje’ in de Grand Canyon na, mag fietsen wél. Het is inmiddels een mythische route voor lange-afstandsfietsers. Fietsers die wedijveren met elkaar om de snelste tijd. Bikepacking tegen de klok dus.

Lael Wilcox reed in april dit jaar de Arizona Trail. Haar unieke prestatie werd vastgelegd op camera. Maar dat is dan ook meteen dé reden waarom haar record niet officieel is. De Arizona Trail Race commissie verbied media coverage bij recordpogingen. Het officiële record bij de vrouwen staat dan ook nog altijd op naam van Chase Edwards met 10 dagen, 18 uur en 59 minuten. De snelste tijd bij de heren staat op naam van Nate Ginzton; hij deed het in 9 dagen, 10 uur en 44 minuten. Lael Wilcox reed* de Arizona Trail in 9 dagen, 8 uur en 23 minuten.

* Waar we zeggen ‘reed’ is er één uitzondering: het is namelijk verboden om in de Grand Canyon te fietsen. Je wielen mogen niet eens de grond raken. Over een afstand van ruim 38 kilometer moet de fiets gedragen worden. En voor wie het nog niet door had: de Grand Canyon is alles behalve vlak…

Bron: theradavist.com

Geplaatst in Specials en getagd met , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments