Zaterdag 19 november WK Pump Track 2022 hier live te volgen!

Volg het Red Bull UCI Wereldkampioenschap Pump Track vanuit Chili via livestream

Dit weekend wordt het Red Bull UCI Pump Track Wereldkampioenschap 2022 in Santiago, Chili verreden. Op zaterdag 19 november worden dé medailles uitgedeeld tijdens de finale. En dit WK Pump Track 2022 kun je hier op Velozine vanaf 21:00 uur live volgen via een livestream.

Pumptracks zijn enorm populair en wereldwijd komen er nog steeds jaarlijks velen nieuw aangelegd. Wat doe je op een pumptrack? Een pumptrack is een soort BMX-track met een aaneenschakeling van kombochten en bulten. Hierop kun je al pompend met je armen en benen – oftwel (én cruciaal): zonder te trappen – rondjes rijden. Zij die dat het beste kunnen, nemen het graag op tegen elkaar in competitievariant. En naast lokale en nationale evementen, is er dus ook al sinds 2018 een heus wereldkampioenschap!

Vorig jaar won de Fransman Eddy Clerte en de 17 jarige (!) Belgische dame Aiko Gommers de titel tijdens het WK Pump Track in Lissabon. Het WK Pump Track 2022 vind dit weekend plaats in het Santa Fe Bike Park in Santiago, Chili. Het parcours in Chili is iets korter dan dat van vorig jaar in Lissabon, maar dankzij het ontwerp zal het beslist een mooie strijd worden tussen mountainbike- en BMX-specialisten.

Livestream Red Bull UCI Wereldkampioenschap 2022, Chili.

De strijd om de medialles en het bekende witte shirt met de regenboog vlag is geheel via een gratis livestream hier op Velozine te volgen. De stream van het WK Pump Track 2022 begint om 21:00 uur.

Geplaatst in Specials en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments