Velozine Spotchecks: de beste mtb- en gravelreisverhalen van afgelopen voorjaar


Spuit in je arm, PCR-certificaat op zak? Dan is de kans groot dat je binnenkort weer op reis kan! Langzaam maar zeker worden de coronamaatregelen afgebouwd en worden de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan verruimd. Om je daarop voor te bereiden, brengen we hier een overzicht van de beste mountainbike- en gravelreisverhalen die we de afgelopen maanden gepubliceerd hebben. Happy trails!

Gravel en mountainbike reisverhalen voorjaar 2021

Spotcheck MTB | Miriquidi Bike Arena, Ertsgebergte, Duitsland

Erzgebirge

Wel eens gehoord van de Miriquidi Bike Arena? Wij tot voor kort ook niet. Jammer, want deze mountainbikeregio in het Ertsgebergte, aan weerszijden van de grens tussen Duitsland en Tsjechië, is echt een sublieme mountainbikebestemming, met trails, trails en nog eens trails. Arjan en Sebastiaan waren er afgelopen najaar te gast.


Lees ons reisverslag over de Miriquidi Bike Arena hier

Spotcheck MTB | Bikeavontuur langs langs de Brenner grenskam, Italië/Oostenrijk

Brenner Grenskam

De Brennerpas; wie is er niet ooit eens overheen gescheurd? Onderweg naar de Dolomieten. Of Lago di Garda. Allemaal de moeite van het scheuren waard trouwens. Maar plan de volgende keer een paar dagen extra in om de bergen links en rechts van de pashoogte te verkennen, zo tippen Jeroen en Mark. “Wat een magistraal bikegebied!”


Lees ons reisverslag over de mtb-route langs de Brenner Grenskam hier

Spotcheck bikepacking | Avontuur op IJsland: Biken op een vulkaan

Bikepacking Ijsland

Je zou het niet denken, maar voor een aantal mensen is fietsen eerder een middel dan een doel. Zoals bij visjournalist Hans Bock, die met een tentje en een flinke visuitrusting de oversteek naar IJsland maakte om in de ongerepte watertjes aldaar op bruine forel te vissen. Zijn vervoermiddel op het eiland: een fatbike.


Lees ons reisverslag over de bikepacking route over IJsland hier

Spotcheck MTB | Stoneman Arduenna, België

Stoneman Arduenna

De Stoneman, het succesvolle toerbikeconcept van de Zuid-Tiroolse mountainbiker Roland Stauder, is na Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland nu ook een vaste waarde in België. Bijna 180 kilometer dwars door de Ardennen, met uitstapjes over de grens met Duitsland en Luxemburg. Aantal hoogtemeters: 3900. Je kunt de Stoneman Arduenna in één, twee of drie dagen rijden. Henk Boorsma reed ’m voor ons op de proef.


Lees ons reisverslag over de Stoneman Arduenna hier

Spotcheck gravelbike | Dolomieten: Cruisen rond de Cristallo

Gravelbiken Cortina

De Italiaanse Dolomieten zijn door de Verenigde Naties op de prestigieuze Werelderfgoedlijst geplaatst. Niet zo gek, want veel mooier dan in de Dolomieten wordt het niet. Niet qua landschap en natuur, maar ook niet qua gravelbiken. Vooral niet als een groot deel van de route over een afgedankt spoortracé uit de Eerste Wereldoorlog loopt. Over verweerde bruggen en door vochtige tunnels volgen Arjan en Sebastiaan een onverharde spoortracé waarop Oostenrijkse soldaten meer dan honderd jaar geleden hun einde aan het Italiaanse front tegemoet reden.


Lees ons reisverslag over deze gravelbikeroute door de Dolomieten hier

Spotcheck MTB | Drielandenpunt Nauders: Klauteren door de Uinakloof

Nauders Uinakloof

Het Tiroolse plaatsje Nauders is een perfecte uitvalsbasis voor mountainbiketochten door Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Hoogtepunt is ongetwijfeld de mountainbikeroute door de Uinakloof. Een door loodrechte wanden uitgehakte pad leidt van het Zwitserse Uinadal naar de Vinschgauvallei in Italië. Niet voor bikers met hoogtevrees!


Lees ons reisverslag over deze fenomenale route door de Uinakloof hier

Spotcheck gravelbike | Gravel Innsbruck, Oostenrijk

Gravel Innsbruck

Velozine's Jeroen reed afgelopen najaar Gravel Innsbruck: “Nog geen 2 meter nadat ik iemand op een wielrenfiets inhaalde, begreep ik zijn enorm verbaasde gezicht. Niet dat ik écht tijd heb om na te denken. Ik heb mijn concentratie volop nodig om de afdaling waarop ik me inmiddels bevind, zonder brokken beneden te komen. Onderaan de afdaling volgen twee conclusies. ‘Hoe vet was dat!’ En een verbaasd: ‘Gravelevenement…?!’”


Lees ons reisverslag over dit leuke evenement hier

Spotcheck MTB | Ötztaler Alpen: Op zoek naar Ötzi

Ötztaler Alpen

Ooit van Ötzi gehoord, de steentijdman die op meer dan 3.000 meter hoogte in het eeuwige ijs van de Ötztaler Alpen is gevonden, op de grens van Oostenrijk en Italië? Fotograaf Joris Lugtigheid en mountainbikers Jeroen Bervoets, Joris Birnie en Arjan Kruik gingen er naar op zoek, op de mountainbike. Het idee was, vanuit Oostenrijk naar Ötzi’s vindplaats te rijden, om vervolgens via Italië weer terug te gaan. Uiteindelijk pakte dit plan héél anders uit…


Lees ons verslag over dit mountainbikeavontuur hier

Spotcheck MTB | Kitzbühel, Oostenrijk: Knallen over de Hahnenkamm!

Kitzbühel

Grote kans dat je bij het horen van de naam Kitzbühel denkt aan skiën. De huisberg van dit Tiroolse dorp is immers het decor voor de Hahnenkamm-Rennen, een van de belangrijkste afdaling van het skiseizoen. Maar Kitzbühel biedt meer dan extreem steile pistes en skiracers in strakke aero-pakken. Moet je er alleen niet ’s winters heen, maar ’s zomers. Dan zijn de hellingen van de Hahnenkamm het domein van mountainbikers, zo ontdekten Arjan, Joris en Sebastiaan.


Lees ons verslag over de trails en routes rond Kitzbühel hier

Geplaatst in Reizen en routes en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments