Signature Trails

Kronplatz: Herrnsteig

Locals noemen het gewoon hun home-trail…

…maar voor vakantiegangers kan zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg ‘signature trails’. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze signature trails is een video gemaakt, 28 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden iedere week een nieuwe Signature Trail. Bekijk de video’s en ontdek, hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Ride, collect, win

Ga op jacht naar de mooiste trails van de Alpen. Doe mee aan de Signature Trails Trophy en verzamel punten voor gratis goodies en het winnen van aantrekkelijke prijzen.

Aan de noordkant van de Zuid-Tiroolse Kronplatz (ook wel ‘Plan de Corones’ genoemd vanwege de tweetaligheid van dit Italiaanse gebied) ligt de Herrnsteig. Vrouwen mogen er trouwens ook komen, maar wat voor geslacht je ook hebt, je moet wél een beetje kunnen biken om deze legendarische trail te bedwingen. De trail overbrugt bijna dertienhonderd hoogtemeters en een afstand van zeven en halve kilometer! Jawel, dat is een serieuze, bovenbeenverbrandende en remblokverschroeiende afstand. Maar man-o-man, wat is ’ie lekker. Eerst over de stenige kuipbochten boven de boomgrens, later in de subliem in de berg gelegde kuipbochten in het bos. Woeha!

Signature Trails Kronplatz Herrensteig trail video

Geplaatst in Trails & Travel en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments