Video | Signature Trails: Dragon Trail, Olang, Italië

Locals noemen het gewoon hun home trail…

…maar voor vakantiegangers kunnen zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg Signature Trails. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze Signature Trails is een video gemaakt, 44 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden met enige regelmaat een nieuwe Signature Trail Video. Bekijk ze en ontdek hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Meteen doorspringen naar de Signature Trail-video, klik hier. Benieuwd naar de rij-impressie, lees dan hieronder verder.

Dragon Trail, Olang, Italië: easy going

Wie denkt dat er op de beroemde Kronplatz in het Italiaanse Zuid-Tirol alleen dikke endurotrails liggen heeft het mis. Er liggen ook genoeg easy going-routes. Zoals de Dragon Trail, die vanaf de top van de Kronplatz richting het dorp Olang slingert. “Dragon Trail” klinkt heftig, maar dit is een zachtaardige draak, die zich makkelijk laat temmen. En om de rit te maken neem je gewoon de kabelbaan naar boven. En de temmers van de draak kunnen comfortabel met de kabelbaan naar de start. Eenmaal op de trail wel even opletten bij de drijvende brug. En zo nu en dan ook even stoppen om van het adembenemende landschap te genieten. Weer beneden? Dan doe je de Dragon Trail gewoon nog een keer. Woeha!

Uitgebreide informatie over de Dragon Trail vind je op signature-trails.com.
Signature Trails Dragon Trail
Signature Trails Dragon Trail


Video: Dragon Trail, Olang, Italië

Geplaatst in Reizen en routes en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments