15-16 juli | Grunnduro: Gravelbikepacking vanaf Groningen

150 of 250 km gravelen over onverharde paden in Noord-Nederland

In het weekend van 15 en 16 juli 2023 kun je met je gravelbike of bikepacker in Groningen terecht voor de Grunnduro. Voor de derde maal wordt dit gravel- annex bikepackingevenement georganiseerd, waarbij je in twee dagen 150 of 250 kilometer ten zuiden van Groningen rijdt. De inschrijving voor dit meerdaagse evenement is geopend vanaf zaterdag 18 maart.

Grunnduro 2022 – Gravelroute Bikepacking Groningen

Grunnduro: géén wedstrijd maar een relaxed fietsweekend

Het ‘duro’ (van ‘enduro’) in Grunnduro zou je op het verkeerde been kunnen zetten, maar Grunnduro is expliciet géén wedstrijd. Je kiest bij Grunnduro uit een gravelroute van 150 of 250 kilometer. Beide routes zijn grotendeels onverhard en komen ongeveer op de helft (dus na circa 75, respectievelijk 125 kilometer) samen op dezelfde camping. Je neemt uiteraard zelf je overnachtingsspullen mee. Onderweg haal je stempels en ben je vooral op jezelf (en je fietsmaten) aangewezen, precies: bikepacking dus. Je rijdt grotendeels over onverharde paden en beide routes zijn dan ook goed te fietsen met een gravelbike, mountainbike of bij goed weer een racefiets of cyclocrosser met minimaal 33 mm brede banden, aldus de organisatie.

Inschrijven kan tot en met zaterdag 18 juni

Er zijn nog plekken vrij en inschrijven kan tot en met zaterdag 18 juni, of totdat het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Om deel te nemen betaal je € 29,-. Hiervoor krijg je beide routes als gpx-bestand, een stempelkaart, een gepersonaliseerd stuurbordje, koffie en koek bij de start en een ‘natje en droogje’ bij diverse stempelposten. Bovendien is een regiopakket van Komoot (ter waarde van € 8,99) en een aandenken (ter waarde van € 12,95) in de prijs inbegrepen.

De optionele kampeerovernachting inclusief een goed diner en ontbijt, waarbij zowel aan vleesliefhebbers, vegatariëers als veganisten is gedacht, kost € 49,-. Een tent en andere kampeerspullen dien je zelf mee te nemen.

Meer informatie en inschrijfmogelijkheden: grunnduro.nl

Grunnduro 2022 – Gravel bikepacking Groningen

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments