Cannondale komt met high-end sublabel: LAB71

Al enkele weken circuleren online foto’s van een nieuwe racefiets van Cannondale. Zo aan de vooravond van het nieuwe wielerseizoen is dat op zich niet zo gek. Immers, dit is de tijd om nieuwe racers te pitchen. Ware het niet dat op alle gesignaleerde racefietsen groot ‘LAB71’ staat. Cannondale licht nu een tipje van de sluier op: “LAB71 wordt een nieuwe reeks producten die aan de hoogste eisen voldoen en het hoogtepunt zijn van meer dan vijftig jaar innovatie, technologie en design in de wielersport.”

Cannondale LAB71

LAB71: nieuw submerk van Cannondale

Mercedes heeft AMG, BMW heeft M en in de fietsenbranche zien we hetzelfde met Specialized en z’n S-Works. Lab71 kun je zien als eenzelfde submerk met high-end producten van Cannondale. Waarom die naam? Cannondale bestaat sinds 1971, dus dikke kans dat daarop terug wordt gegrepen.

Nu neem ik het je absoluut niet kwalijk als je niets om racefietsen geeft. Tot dusver is dat het enige product met LAB71 is gelabeld. Maar het blijft uiteraard niet bij racefietsen alleen. In een kort persbericht geeft Cannondale te kennen dat onder het LAB71-label een hele reeks aan producten in alle categorieën gelanceerd gaat worden. Allemaal met het oog op de hoogste prestaties.

Cannondale heeft een rijk verleden, dat gekenmerkt wordt door innovatieve constructies en vooruitstrevende materialen. Dat innovatieve, vooruitstrevende en zeker ook eigenwijze karakter gaf Cannodale een unieke positie in de markt, met bovendien een flinke schare die-hard fans. In de afelopen jaren is het merk toch wel van karakter veranderd. Zo verdween bijvoorbeeld de Amerikaanse productie van de befaamde aluminium frames. Aan de andere kant houden ze nog steeds vast aan hun eigenzinnige geveerde vorken. Nu lijkt Cannondale met LAB71 weer heel bewust in te willen zetten op innovatie.

Het bewust al laten zien van het LAB71 is natuurlijk niets anders dan een schaamteloze teaser-campagne. En om de exacte details van het LAB71-programma te weten te komen, moeten we wachten tot 1 maart, wanneer Cannondale de specifieke LAB71-modellen onthult. Wordt dus vervolgd…

Bron: www.cannondale.com

Geplaatst in Nieuws.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments