Dit weekend: Redbull Hardline 2021 – Live!

Downhillen in de achtertuin van de Atherton’s

Inmiddels al heel wat jaren een traditie: de Redbull Hardline. Een downhillwedstrijd voor genodigden in de achtertuin van de Atherton-familie. De laatste editie was echter in 2019; vanwege de pandemie was er geen 2020-editie. Dit jaar gaat het gewoon door en het parcours in Dyfi Valley in Wales is op een paar punten gewijzigd ten opzichte 2019. Wat niet gewijzigd is, is dat het sensationeel zal zijn. Zaterdag en zondag zendt Redbull de Hardline 2021 via livestreams uit. Zaterdag de kwalificatie, zondag de finale.

Gaetan Vige at RedBull Hardline 2021

Foto: Dan Griffiths / Red Bull Content Pool

Het concept van de Redbull Hardline is simpel: ‘We nodigen wat rijders uit voor een feestje en leggen een parcours aan dat nog wat stapjes verder gaat dat menig World Cup downhillparcours. We zien wel hoever we komen,’ aldus de Atherton’s. Het Redbull Hardline parcours voor 2021 is op punten ronduit intimiderend, waarbij er dit jaar een flinke drop bij is gekomen en de roadgap groot genoeg om de A2 bij Breukelen te ‘clearen’.

Brage Vestavik rides the course at RedBull Hardline 2021

Foto: Dan Griffiths / Red Bull Content Pool

Parcours preview

Bernard Kerr doet het even voor:

Redbull Hardline Livestreams op zaterdag en zondag

De kwalificatiewedstrijd vindt zaterdag 24 juli plaats en is live te volgen vanaf 15:00 uur. Zondag 25 juli kun je de finale eveneens vanaf 15:00 uur via de Livestream op Redbull.tv volgen.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments